22 februari 2023 Gelijkspel tegen jong FC Utrecht 1-1

ADO Den Haag heeft op zondag 22 januari 2023, tegen jong FC Utrecht duur puntenverlies geleden. Ondanks de ijskoude temperaturen in het Bingoal stadion waren er weer veel Grijze Reigâh’s uit Den Haag en Zoetermeer aanwezig. Samen genoten ze toch weer volop van de entourage en de gastvrijheid bij onze groengele club.

Marco van Dalen

Marco van Dalen was oprichter van de Haagse Aanhang en schreef mooie verhalen over onze club in het clubblad ADOratie. Hij overleed zeer onverwacht op 11 januari 2023,op slechts 56e jarige leeftijd.

Na het eerbetoon in de thuiswedstrijd tegen MVV, volgde er woensdag 18 januari 2023 een laatste rondgang langs het stadion. Indrukwekkende momenten met vlaggen, rook en tranen. Uiteraard had onze voorzitter er ook graag persoonlijk bij aanwezig willen zijn, echter een acute blindendarmontsteking van zijn jongste dochter voorkwam dit. Gelukkig is de operatie inmiddels geslaagd en hersteld ze voorspoedig. Het door onze voorzitter voor hem geschreven gedicht is door Ed Slier ( Northside) op een passende wijze op een tegel gezet en aan zijn ouders overhandigd. De leegte blijft, we gaan je missen Marco.

De Wedstrijd

Ongeslagen ADO Den Haag morst onnodig punten.

In een ijs- en ijskoud Bingoal Stadion had ADO Den Haag tijd nodig om de motor warm te laten draaien. Het eerste gevaar voor het Utrechtse doel deed zich pas in de 9de minuut voor. Na een overtreding op Joey Sleegers vuurde de aanwinst zelf over. Het was het startsein voor meer Haags vuurwerk. Boy Kemper haalde de achterlijn en uit zijn trekbal sloeg topscorer Thomas Verheydt meedogenloos toe: 1-0. In het vervolg van de eerste helft had ADO Den Haag nog een paar keer uitzicht op meer.

 

Na de hervatting joeg Wehrmann uit een voorzet van Sellouki de bal in de Aad Mansveld-tribune. Aan de andere kant voorkwam Daryl Werker met twee goede ingrepen Utrechts gevaar

En toen, halverwege de tweede helft, stond het plotseling gelijk. Voor de jeugdige Domstedelingen doelpuntte Rijks uit een counter. De thuisploeg was daardoor van slag. Advocaat bracht Mario Bilate en Amar Catic als hulptroepen in. Dat zorgde wel voor enig nieuw elan, maar ook na het aanbreken van Haags kwartiertje waren kansen ineens schaars. En zo moest ADO Den Haag uiteindelijk knarsetandend genoegen nemen met een puntendeling, al bleef de ongeslagen status in 2023 intact. En voor de volledigheid: aangevoerd door Martin Jol keerde FC Den Haag in 1986 als ongeslagen kampioen terug in de Eredivisie.

Nieuwe flyer

De Grijze Reigâh’s hebben een nieuwe flyer gerealiseerd, die binnenkort via onze passende kanalen breed verspreid zal worden.

Komende thuiswedstrijd

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 3 februari 2023 om 20.00 uur tegen onze vrienden uit Breda NAC. Wij hopen dan weer veel Grijze Reigâh’s te mogen ontvangen.