Een verslag van de laatste seizoenswedstrijd van ADO Den Haag tegen Willem II

ADO-Den Haag – Willem 2, 15 mei 2019

Wat eerst de 6e pilotwedstrijd zou zijn voor de Grijze Reigâh’s op zondag 28 april 2019, om 14.30 uur, werd verschoven naar woensdag 15 mei 2019 om 19.30 uur, voor onze vrienden uit Amsterdam . De harde kern van de Grijze Reigâh’s maakte het echter niks uit, want zij waren er weer gewoon. Met vier busjes kwam de Stichting BBD, keurig op tijd voor de hoofdingang aanrijden. Zij beleefden een hele mooie avond samen met de voorzitter en Jan Verwey, medebestuurslid van de Grijze Reigâh’s.

Eerste helft

Gewapend met mooie eigen spandoeken betraden we de tribune. Eerst hadden we in het Haags Heineken Huis natuurlijk genoten van een kopje koffie of thee. De supporters van Willem 2 dachten dat zij dit potje wel even zouden winnen en waren zeer luidruchtig aanwezig. Eerlijk gezegd hadden wij de eerste helft inderdaad het mindere van het spel, maar El Khayati maakte wel op een hele fraaie wijze gelijk. Gelet op de ervaringen uit eerdere wedstrijden hoefde de voorzitter niet vlak voor de rust de tribune af om koffie en thee te halen. Nu werd er natuurlijk juist niet gescoord.

Tweede helft

Nadat iedereen weer op zijn plek zat begon de tweede helft. De supporters van Willem 2 gingen eerst weer behoorlijk te keer nadat ze de 2-1 hadden gescoord. Tsja, en toen ging ADO Den Haag het laatste half uurtje behoorlijk tekeer. Uiteindelijk werd er met 6-2 gewonnen en kwamen we net 3 doelpunten tekort voor het halen van de play-offs. De Grijze Reigâh’s hadden vijf keer moeten opstaan om te gaan juichen, waarbij de voorzitter het goede voorbeeld gaf. Na het 6e doelpunt moet de voorzitter ook nog even nadrukkelijk naar de supporter van Willem 2 zwaaien. In het Haags Heineken Huis werd er na afloop genoten van een hapje en drankje. Vol enthousiasme en met vele verzoeken om vooral met de Grijze Reigâh’s in het nieuwe seizoen door te gaan, vertrokken de Grijze Reigâh’s weer naar huis.

Studio Sport

Bij thuiskomst om 23.10 uur zag ik nog net de samenvatting op Studio Sport. En ja hoor, twee van onze Grijze Reigâh’s waren even prominent in beeld. Prachtige afsluiting van een pilotseizoen. Vol vertrouwen wachten we de komende ontwikkelingen af voor de toekomst. U gaat ons vast nog vaker zien.