A beautiful day…… ADO DEN HAAG -RKC WAALWIJK

Het maakte niet uit hoe, maar de 3 punten moesten zondag wel in Den Haag blijven. De Grijze Reigâh’s waren getuige van de zéér belangrijke overwinning op directe concurrent RKC Waalwijk. Dankzij een rake kopbal van Shaquille Pinas en een fraaie vrije trap van Aaron Meijers wonnen we eindelijk weer, onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Alan Pardew en vier debutanten in de ploeg, met 2-0. De Grijze Reigâh’s beleefden een prachtige middag.

Spandoek

De spandoekbrigade had een indrukwekkend kunstwerk gemaakt, dat bij opkomst van de spelers werd uitgerold. Hierop waren Pardew en zijn assistent Powell op zeer fraaie wijze afgebeeld als ‘Ghostbusters’, die het degradatiesprook moeten verjagen uit Den Haag.Samen met het vuurwerk een prachtig begin van een mooie middag. Hulde aan het sfeerteam.

Nieuw begin

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft is ADO Den Haag bezig aan een nieuwe start, waarmee de weg omhoog moet worden gevonden. In het kader van dit nieuwe begin werd er veel vers bloed binnengehaald. Niet alleen zijn er met Pardew, Chris Powell en Paul Butler drie nieuwe trainers werkzaam in het Cars Jeans Stadion, er werden ook vijf winteraanwinsten in huis gehaald. Vier van deze versterkingen begonnen als basisspeler aan het duel met RKC: Laurens de Bock, Sam Stubbs, George Thomas en Mick van Buren. Tudor Baluta nog niet, maar de Roemeen was ook nog niet speelgerechtigd.

.

Sam Stubbs in actie

Vrije trappen

Dat ADO Den Haag sterk is bij dode spelmoment bleek gisteren maar weer eens. Specialist John Goossens nam plaats voor een vrije trap en draaide deze goed de zestien in. Pinas voelde aan waar de bal zou belanden en verlengde het leer met zijn kruin, via de vingers van Vaessen, in de verre hoek: 1-0. Een zeer belangrijk doelpunt van Pinas, die zijn tweede van het seizoen maakte.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde scenario als voor de theepauze: RKC had het merendeel van het balbezit, maar ADO Den Haag was net wat doortastender en zekerder van haar zaak. De ploeg van Pardew had natuurlijk ook het voordeel dat het kon leunen op de 1-0 voorsprong en tegelijkertijd kon loeren op de momenten om gevaarlijk te worden. Crysencio Summerville speelde hierin een belangrijke rol. Zeker toen de razendsnelle rechtsbuiten doorgebroken was en werd neergehaald door Hannes Delcroix. Het gevolg: een rode kaart voor de RKC’er en een vrije trap voor ADO Den Haag. De ingevallen Meijers ging achter de bal staan en krulde de bal tegen de touwen: 2-0.

Kou

Ondanks de lage temperaturen was het weer hartverwarmend om te zien dat er veel Grijze Reigâh’s aanwezig waren. Na een hartverwarmend hapje en drankje in de Brasserie werden ze weer, zoals altijd, keurig naar huis gebracht door de BBD.

Kom ook naar ADO Den Haag – Vitesse !

Op zaterdag 1 februari 2020 om 18.30 uur wordt er afgetrapt voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Deze wedstrijd staat in het teken van de 115de verjaardag die ADO Den Haag dan viert. Op deze dag bestaat de stichting De Grijze Reigâh’s ook precies 1 jaar. Dubbel feest dus.

Geef je dus snel op bij de BBD voor deelname voor deze wedstrijd !

Telefoonnummer is : 070- 3646661.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *