ADO DEN HAAG – FC TWENTE 7 december 2019

Ondanks de trouwe steun van onze Grijze Reigâh’s is ADO Den Haag er zaterdagavond helaas niet in geslaagd om 3 punten te pakken. Het elftal van interim-coach Dirk Heesen had een licht overwicht en meer dreiging in de tweede helft dan de Tukkers, maar op basis van de hele wedstrijd was 0-0 toch geen hele gekke uitslag. Hopelijk worden komende zaterdag er weer wel eens gewonnen. Aan de steun van de Grijze Reigâh’s zal het zeker niet liggen.

El Kahayati neemt afscheid foto:Laurens Lindhout

El Khayati

Voordat de bal ging rollen in het Cars Jeans Stadion, werd er eerst nog afscheid genomen van Nasser El Khayati. Algemeen Directeur Mohammed Hamdi overhandigde namens de club een ingelijst shirt en een bos bloemen aan de balvirtuoos, die afgelopen zomer naar Qatar SC vertrok. Dat deed El Khayati na 82 wedstrijden, 34 doelpunten en 24 assists.

De wedstrijd

Met de herstelde Milan van Ewijk in de basis legde ADO Den Haag een aardige openingsfase op de mat. Veel verder dan een aantal gevaarlijke voorzetten en hoekschoppen kwam de ploeg van Heesen echter niet. Shaquille Pinas kreeg de grootste mogelijkheid, maar raakte de bal maar half.
Toch was het na de theepauze vooral ADO Den Haag dat aanvalsdrift liet zien. De geel-groenen kenden de belangen van de wedstrijd en gooiden er iets meer opportunisme in. Daardoor ontstonden er meer kansen. Zo kopte Crysencio Summerville een voorzet van Tomas Necid in de handen van Joël Drommel, probeerde Tom Beugelsdijk het met een volley en kon een bal van Aaron Meijers maar net naast worden getikt door Drommel.
Michiel Kramer had de matchwinner kunnen worden. Hij verscheen meteen oog in oog met Drommel, maar zag zijn prima schot knap gekeerd worden. Daarna kreeg Michiel nog een kans op aangeven van Summerville. De spits produceerde opnieuw een goed schot, maar had de pech dat de bal hard tegen het hoofd van Danny Bakker kwam. Zo zat het ADO Den Haag niet mee en eindigde het duel in 0-0. Een stand waar de geel-groenen niet veel mee opschieten.

Valkenburg aan de bal Foto:Laurens Lindhout

ADO Den Haag Legends Lounge

Al geruime tijd leeft bij ADO Den Haag de sterke behoefte om meer voor oud-spelers te doen. Om aan deze wens concrete invulling te geven werd op zaterdag 7 december voor de wedstrijd ADO Den Haag – FC Twente in het Cars Jeans Stadion de ADO Den Haag Legends Lounge geopend.
In deze Legends Lounge ontvangt de Haagse Eredivisieclub bij iedere thuiswedstrijd een selectie van prominente voormalige helden uit alle tijden. Niet alleen oud-spelers van ADO Den Haag zijn welkom, maar uiteraard ook voetballers van ADO, Holland Sport en FC Den Haag. Met deze lounge als middelpunt, hoopt ADO Den Haag te bereiken dat oud-spelers zich weer wat meer bij ADO Den Haag betrokken gaan voelen. En ook voor supporters en sponsoren ontstaat er een prachtige gelegenheid om hun helden van weleer weer eens te kunnen zien.
Onder de Haagse voetbalhelden op 7 december bevonden zich een winnaar van de Europa Cup voor Landskampioenen, een winnaar van de UEFA Cup, drie internationals en de voormalige ‘beste zaalvoetballer van de wereld’. Bij elkaar speelden onze speciale gasten wel meer dan 5.000 wedstrijden in de hoofdmacht.
Aanwezigen: Guus Haak, Edwin Post, Harrie van der Laan, Yuri Cornellisse, Edwin Grünholz, Lex Schoenmaker, Henk Houwaart, Frans Danen, Leo de Caluwé, Simon van Vliet, Rene Pas, Theo van der Burch, Piet de Zoete, Joop Jochems, Sjaak Smit, Albert van Oosten, Aad Kila en Raily Ignacio.

Op de foto met de KNVB Beker in 1975 van links naar rechts: Dojo Perazic, Lex Schoenmaker, Aad Kila, Simon van Vliet, Rob Ouwehand, Aad Mansveld, Martin Jol, Henk van Leeuwen, Henk Bres, Leo de Caluwé en Ton Thie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *