ADO DEN -HAAG – HEERENVEEN Dapper gestreden in druilerig weer 3 November 2019

Mede onder aanmoediging van onze trouwe Grijze Reigâh’s, hebben onze groengele helden gestreden voor de overwinning tegen Heerenveen. Helaas werd vlak voor tijd de gelijkmaker gescoord. Vol vertrouwen op betere tijden vertrokken de Grijze Reigâh’s huiswaarts, na eerst nog even gezellig in de Brasserie te hebben nagepraat onder het genot van een hapje en drankje.  

Eerbetoon

Voordat de wedstrijd begon, werd er een respectvolle en hartverwarmende sfeeractie georganiseerd voor Nick Baggerman, een vooraanstaand supporter en welbekend jongerenwerker bij de gemeente, die bij velen zeer geliefd was. Met fakkels, fraaie spandoeken en speciale muziek werd er stilgestaan bij de veel te vroeg overleden fan. In de 41ste minuut volgde ook nog een luid applaus voor hem. De Grijze Reigâh’s waren zichtbaar onder de indruk hiervan.

 

Vakkie D

Voor de wedstrijd werden aan de Grijze Reigâh’s, de door Harry’s Vakkie D gemaakte buttons van de Grijze Reigâh’s uitgereikt. Verder heeft Harry van de Coevering ook nog pins laten maken voor de Grijze Reigâh’s. Wij zijn zeer erkentelijk voor deze mooie actie. Wij voelen ons als buren van de van vakkie D zeer welkom hierdoor.

 

De button's van de Grijzr Reigâhs (ook te koop zie hiervoor Fanartikelen)

Summerville

Na een uur speeltijd sprintte de pijlsnelle Crysencia Summerville, de verdediger Sherel Floranus eruit na een flitsende counter en werd vervolgens neergehaald door de Heerenveen-back, waardoor scheidsrechter Sander van der Eijk de bal op de stip legde. Kramer nam plaats achter de bal en schoot ADO Den Haag via de binnenkant van de paal op voorsprong. Na deze goal had overleven de grootste prioriteit voor ADO Den Haag. Deze missie werd bijna voltooid door de equipe van Groenendijk, maar niet helemaal. Want nadat invaller Falkenburg hard naast had geschoten na een subtiele pass van Danny Bakker, was het Sven Botman die er met een rake kopbal voor zorgde dat er een puntje meeging naar Friesland: 1-1.

Ondanks de late tegentreffer knokte ADO Den Haag zich op strijdlust naar  veertiende plek, omdat PEC Zwolle gepasseerd werd op de ranglijst. Volgende week zaterdag staat het tweede uitduel met Fortuna in negen dagen tijd op de rol, daarna speelt ADO Den Haag (op zaterdag 23 november) thuis tegen Willem II.

Een deel van de aanhang van de Grijze Reigâhs in afwachting van het begin van de wedstrijd
De overvloed aan gele hesjes

Beperkt zicht

Helaas kwamen er tijdens de wedstrijd weer heel veel gele hesjes voor het glazen scherm staan, waardoor het zicht voor de Grijze Reigâh’s aanzienlijk werd beperkt. Ondanks eerdere melding hiervan bij ADO Den Haag was het ook deze wedstijd weer raak. Hiervan zal wederom melding worden gemaakt bij ADO Den Haag.

 

Doe mee en kom ook !

De steun van de Grijze Reigâh’s is hard nodig in deze competitie. Bent u ook een groengele Grijze Reigâh ?? Ga dan ook mee naar de komende thuiswedstrijd tegen Willem II op 23 november 2019. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *