ADO Den Haag kansloos tegen PSV

Ondanks onze uitblinkende doelman Luuk Koopmans, is ADO Den Haag tegen PSV kansloos ten onder gegaan. In het goede gevulde Car Jeans Stadion werd zaterdag het verschil tussen de teams goed duidelijk. PSV is kwalitatief gewoon beter. De Grijze Reigâh’s hopen dat er in de resterende wedstrijden nog genoeg punten gepakt kunnen worden. Aan hun steun zal het in ieder geval niet liggen. 

Uitblinker Koopmans

Vol goede moed kwamen onze Grijze Reigâh’s zaterdag 15 februari 2020 weer aan in het Car Jeans Stadion. Helaas waren er door ziekte een aantal leden van de harde kern niet aanwezig, we wensen ze beterschap en hopen dat ze er de volgende wedstrijd weer bij kunnen zijn. Onze secretaris Glenn Duijzer werd door zijn werkgever in het zonnetje gezet, er werden opnamen gemaakt voor een bedrijfsfilmpje over zijn inzet voor onze stichting. Na een lekker kopje warme koffie en thee, gingen we er eens goed voor zitten.         

De Wedstrijd

ADO Den Haag startte nog aardig aan het doel met de Eindhovense club. Het begon brutaal aan de eerste tien minuten en dat resulteerde in twee mogelijkheden. Een kopbal van Laurens de Bock werd over getikt door Lars Unnerstall en een gevaarlijke voorzet van John Goossens kwam net niet aan bij Crysencio Summerville.

 

Na tien minuten spelen nam PSV het heft in handen. De ploeg van trainer Ernest Faber creëerde veel kansen en ADO Den Haag kwam er niet echt meer aan te pas. Luuk Koopmans keepte fantastisch, maar moest zich na ruim een kwartier voor het eerst gewonnen geven. PSV kreeg na interventie van de VAR een strafschop van arbiter Pol van Boekel, omdat De Bock de bal met zijn hand beroerde na een aanname in de loop van Denzel Dumfries.  Koopmans zat goed bij de penalty van Lammers, maar de bal ketste via de vingers van Koopmans langzaam het doel in. Typerend voor de fase waarin ADO Den Haag zit.

Op slag van rust kwam er wat vuur in bij ADO Den Haag, dat toen twee kansen op rij kreeg. Eerst werd een schot van De Bock uit de kruising geslagen door Unnerstall, daarna suisde een schot van Summerville hard voorlangs.

ADO Den Haag begon de tweede helft met Meijers als invaller en ook met een kans voor Bogle, maar PSV was opnieuw de betere ploeg. Toen Thomas in de 69ste minuut een voorzet van Lammers tegen de touwen knopte, was het Haagse verzet gebroken. Zeker toen even later Gakpo er met een hard schot in de korte hoek er 0-3 van maakte. Het was het slotakkoord van een weinig kansrijke avond voor ADO Den Haag, dat geen aanspraak maakte op punten tegen PSV.

 Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma voor ADO Den Haag, dat op zaterdag 29 februari weer thuis in actie komt tegen Heracles Almelo.

 

 

Steun van meer Grijze Reigâh’s nodig !

Op dit moment worden er ook contacten gelegd met onze omringende gemeenten, zodat binnenkort ook vanuit het Westland, Leidschendam-Voorburg, Delft en Zoetermeer, Grijze Reigâh’s onze GroenGele helden in deze moeilijke tijden kunnen steunen.

Uiteraard kunnen de Grijze Reigâh’s uit Den Haag zich weer opgeven bij de stichting BBD, die het vervoer en begeleiding prima verzorgd. Telefoonnummer 070-3646661. Steun ook onze club in deze zware tijden en kom ook naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 29 februari 2020 !    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *