ADO Den Haag vergeet kers op de taart tegen Vitesse op zaterdag 1 februari 2020.

Het jubilerende ADO Den Haag heeft, vooral na een prima tweede helft, vergeten de kers op de taart te zetten. Het was zaterdag dubbel feest want ook stichting de Grijze Reigâh’s vierde haar 1-jarig bestaan. Voorafgaande aan de wedstijd genoten onze Grijze Reigâh’s zichtbaar van een door STAYOKAY hostel Den Haag aangeboden heerlijke high tea. Na een mooie dag keerden de Grijze Reigâh’s vol vertrouwen weer huiswaarts.

Een overheerlijke "High Tea" aangeboden door STAYOKAY hostel Den Haag voorafgaand aan de wedstrijd

Jubileum

Rond de 115e verjaardag van ADO Den Haag werden er tal van festiviteiten georganiseerd in en rondom het stadion. Buiten werd een sfeervol winterparadijs opgezet, waar de Grijze Reigâh’s genoten van de aangeboden warme chocolademelk en glühwein. Op het veld trad John Medley op, alvorens de spelers bij de opkomst twee schitterende megadoeken op de tribunes ontrold zagen worden.

ADO Den Haag speelde het duel ook met schitterende speciale jubileumshirts. De kleding was gebaseerd op het seizoen 1985/1986, waarin FC Den Haag als eerste club ooit ongeslagen kampioen werd in de Eerste Divisie. De meeste Grijze Reigâh’s zijn van mening dat dit shirt wel vaker gedragen mag worden

1 jaar stichting de Grijze Reigâh’s

Op 1 februari 2019 werd bij Zwart & Partners Netwerk Notarissen te Leidschendam de stichting opgericht. Inmiddels hebben we een vaste plek verworven op de tribune en in veel harten van de ADO Den Haag supporters. Veel deelnemers van het eerste uur blijven nu trouw komen en uiteraard zijn nieuwe deelnemers ook meer dan welkom. In goede samenwerking met de stichting BBD worden de deelnemers van huis opgehaald en weer veilig thuisgebracht. De deelnemers werden zaterdag verrast op een heerlijke high tea. Deze werd ons aangeboden door Dennis Lageweg, hotelmanager van STAYOKAY hostel Den Haag. Het was een mooie bijeenkomst en voldaan en vol vertrouwen vertrokken we richting Car Jeans stadion. Op dit moment worden ook de mogelijkheden onderzocht om voor heel Haaglanden de thuiswedstrijden te gaan organiseren. Verder gaan we binnenkort ook een thuiswedstrijd van het vrouwenelftal bekijken en wellicht ook naar een uitwedstrijd van de heren. In de rust ontvingen we van Anton Nijboer van de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij nog een mooie fotocollage. Nogmaals dank hiervoor Anton !    

Fotocollage aangoden door Anton Nijboer van Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij

De wedstrijd

Met Aaron Meijers en Tomas Necid in de basis deden beide ploegen in de eerste helft weinig voor elkaar onder. De grootste kans was echter voor ADO Den Haag. Tomas Necid kon de trekker overhalen omdat Crysencio Summerville goed doorjoeg op Remko Pasveer, maar de goalie van Vitesse kon zich net op tijd herstellen. ADO Den Haag was daarnaast ook gevaarlijk via een aantal voorzetten en uitbraken.

Na de theepauze ging ADO Den Haag een ander ritme hanteren. Het baltempo en de intensiteit gingen omhoog en dat was te zien ook. Met powervoetbal wist de ploeg van coach Alan Pardew meerdere kansen te creëren binnen niet al te lange tijd.
Necid was de man die ADO Den Haag op voorsprong had kunnen schieten. De Tsjechische spits kreeg meerdere mogelijkheden, maar was ongelukkig in de afronding. De grootste kans kreeg hij vanaf elf meter, nadat scheidsrechter Joey Kooij na een interventie van de VAR de bal op de stip had gelegd na een overtreding van Danilho Doekhi op Aaron Meijers. Het stadion was vol verwachting van de pingel, maar Necid stuitte in twee instanties op doelman Pasveer.
ADO Den Haag bleef op zoek naar de bevrijdende openingstreffer en was hier via John Goossens en invaller Michiel Kramer dichtbij, maar het zat niet mee. Ook niet toen Meijers een voorzet van Summerville binnen werkte, maar het doelpunt afgekeurd werd wegens hinderlijk buitenspel van Kramer.

 

 

Necid mist penalty

Erop of Eronder

De komende wedstrijden zijn allemaal finales voor ADO Den Haag. De steun van alle supporters is keihard nodig. Dus ook die van de Grijze Reigâh’s. Geef u tijdig op bij de stichting BBD op 070-3646661, en kom ook op zaterdag 15 februari 2020 naar ADO Den Haag tegen PSV ! (aanvang 19:45 uur)

COME ON THE HAGUE !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *