ADO TV kamer in “het Gulden Huis” succesvol!

Op zondag 17 maart 2019 werd in een speciaal ingerichte ADO Den Haag ruimte voor de bewoners van Florence Gulde Huis de wedstijd FC Groningen tegen ADO Den Haag vertoond op een groot scherm. Ondanks de sportieve nederlaag is de manager services Henri Beukers zeer tevreden over deze bijeenkomst en ziet zeker mogelijkheden voor voortzetting en uitbreiding van dit door de Grijze Reigâh’s genomen initiatief.

Zoals ook in het ondernemingsplan van de Grijze Reigâh’s werd opgenomen, ziet de stichting mogelijkheden om de bewoners van woonzorgcentra  en omringende, nog zelfstandig wonende, eenzame ouderen, weer gezamenlijk te laten genieten van de wedstrijden van ADO Den Haag.

Om dit een keer in praktijk te brengen hebben we in goed overleg met Florence dit afgelopen zondag getest. Met medewerking van John van Zweden, die rollen ADO behang beschikbaar stelde en de supporters van ADO Den Haag, waarvan we het Aad Mansveld spandoek mochten lenen, werd de beschikbare ruimte omgetoverd tot een ADO Den Haag honk.

Ondanks het feit dat er bewust nog weinig tot geen reclame voor werd gemaakt genoten toch zo’n 30 bewoners van de wedstrijd op een heel groot scherm. Vooraf en tijdens de rust konden ze genieten van een gratis kopje koffie of thee. Op deze wijze wordt de sleur voor de meeste bewoners op een leuke wijze onderbroken en kunnen ook mantelzorgers even genieten van een andere setting. Volgens managers services Henri Beukers is dit zeker voor herhaling vatbaar. Zeker als er ook nog de omringende zelfstandig wonende eenzame ouderen worden uitgenodigd, zal dit op den duur kunnen leiden tot een structureel aanbod, wat in principe ook voor de andere Florence instellingen een optie kan zijn.

Hoewel ik als hardcore supporter niet echt vrolijk werd van de wedstrijd, werd ik wel blij van het feit dat het doel in de praktijk goed kan werken.

Nu maar hopen dat het niet voor de Keuken Kampioen divisie wordt.    

Cor van Welbergen
Voorzitter De Grijze Reigâhs