Bossche Bollendag in het Bingoal stadion

Op zondag 11 februari 2024 traden onze helden aan tegen de Bossche Bollen uit Den Bosch. Na de (logische) nederlaag tegen het in topvorm verkerende NEC voor de beker een mooie gelegenheid om de draad weer op te pakken. De polonaise in Oeteldonk, maar de punten bleven in Den Haag, 3-0 Alaaf !

Jubileum

Op donderdagmiddag 1 februari 2024 beleefde de harde kern van de Grijze Reigâh’’s een mooie middag met een uitgebreide lunch bij The Social Hub en een Jeu de Boules clinic bij de Goede Worp in Den Haag. Dit om luister bij te zetten bij ons 5-jarig jubileum. Met dank aan Jaap Spaans en Dennis Lageweg. Op naar de komende 5 jaar! Als dank ontving onze voorzitter voorafgaande aan de wedstrijd een aantal bijzondere flesjes bier.

Nieuwe gezichten

Door de vele aandacht in de media rondom ons jubileum mochten we inmiddels ook veel nieuwe gezichten zien bij de Grijze Reigâh’s. Dat is een mooie ontwikkeling. Bij de wedstrijd tegen FC Den Bosch zaten er rond de 40 Grijze Reigâh’s op de tribune !

Gemeente Den Haag

Op de vragen die Hart voor Den Haag heeft gesteld aan de gemeenteraad, kwam een positieve reactie.  Wordt vervolgd. Anno Fennes van D66 was een zeer geïnteresseerde gast deze middag.

Lees hier de reactie

Podcast

Na afloop van de wedstrijd mocht onze voorzitter aanschuiven bij de Podcast van Wietze Smid en Alberto van der Spiegel. Jari Vlak was de andere gast in deze populaire Podcast Deze is hier terug te luisteren.

De Wedstrijd
Het huidige verschil op de ranglijst (27 punten) was vanaf de aftrap  zichtbaar op het veld. De bezoekers zakten vrijwel direct terug op eigen helft, waardoor ADO Den Haag getracht werd het initiatief te nemen. Zo was Van Mieghem direct op stoom met een scherpe voorzet op Van der Sande, de aanvallende middenvelder kon helaas net niet zijn hoofd tegen de bal zetten.

De thuisploeg bleef aandringen waardoor de ene, na de andere kans werd gecreëerd. Ideho was dichtbij de openingstreffer toen ook hij bediend werd door Van Mieghem. Zijn kopbal ging eveneens over. Toch kreeg ADO Den Haag loon na werken. Aanvoerder Surmeli legde de bal breed op Vlak, waardoor zijn thuisdebuut uitmondde in een waar spektakel. De middenvelder schoot een indirecte vrije trap beheerst en geplaatst van een meter of 20 tegen de touwen: 1-0!

De bezoekers liepen achter de feiten aan en hadden zichtbaar moeite met een dominant ADO Den Haag. Keeper Hegyi wist een grotere voorsprong te voorkomen nadat zowel Van der Sande, en Ideho zijn doel onder vuur namen.

Ook in de tweede helft gingen de geelgroenen verder waar ze gebleven waren. Ché was opnieuw dichtbij, maar zag hij zijn schot net naast het doel krullen. Ondanks dat ADO Den Haag nog niet in de problemen gekomen was, bleef de score een tijd lang op één treffer steken. Niemand minder dan Veerman bracht daar verandering in. Het Bingoal Stadion kon voor de tweede keer deze middag juichen, nadat een corner op maat tegendraads binnen kon worden gekopt door de Haagse spits.

In de laatste minuten van de wedstrijd nog een bijzonder moment wat het publiek in het Bingoal Stadion op de banken kreeg. Timothy Derijck keerde voor de tweede keer terug bij ADO Den Haag en werd dan ook meer dan warm onthaald door de supporters. Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een gedegen 2-0 overwinning. Invaller Henri Koudossou gaf de aanwezige echter nogmaals reden om te juichen. Na een lange sprint van achteruit ontving hij de bal in de loop en wist hij deze keurig in de verre hoek te leggen. 

Zo boekte ADO Den Haag een overtuigende 3-0 thuisoverwinning. Vrijdag ontmoeten de nummers 1 en 2 van de ranglijst elkaar. ADO Den Haag gaat dan op bezoek bij Willem II. Een week later wacht in eigen huis MVV Maastricht.

Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 23 februari 2024 om 20.00 uur tegen de MVV. Sluit je snel ook aan bij de Grijze Reigâh’s ! Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/.

Speciale Grijze Reigâh sjaal

Voorafgaande aan de wedstrijd is in de Brasserie nog een beperkt aantal unieke Grijze Reigâh sjaals beschikbaar.

                                                       Den Haag, mijn Valentijn

Een echte Hagenees begrijpt wat ik bedoel
Het is die Haagse lucht, de Haagse humor
Iconische wijken, parken en hilarisch plat gemor
De meisjes van Den Haag, zo mooi, en o zo cool

Die roemruchte voetbalclub in het Geel en Groen
Het Lange Voorhout in de herfst, ijsje bij Florencia
Mariska Veres onze enige eigen prachtige Cleopatra
Een bakkie pleur in het koffiehuis voor weinig poen

De Haagse mart, Bananen Annie, Jan de bloemenman
Het zwemmen in het Zuiderpark, dansen in de Marathon
Melk nog in flessen van Menken, van Grieken of de Sierkan

Op Scheveningen, de boulevard, de ondergaande zon
Beatstad nummer 1, die nooit zonder flink ritme kan
O, O Den Haag, Harrie Jekkers mooiste chanson

Een echte Hagenees begrijpt wat ik bedoel
Mijn stad, als je eens wist wat ik voor je voel !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *