Brilstand in winderig Car Jeans Stadion ADO DEN HAAG – HERACLES

Helaas heeft ADO Den Haag slechts één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Met name in de tweede helft waren er fraaie kansen op een doelpunt. Doelman Janis Blaswich van Heracles Almelo onderscheidde zich met twee fantastische reddingen. Ondanks het onstuimige weer waren de Grijze Reigâh’s weer aanwezig in het stadion om hun steun te geven.

Ruim op tijd kwamen de busjes met Grijze Reigâh’s aan bij het stadion. Gewapend met dekentjes en een warme kop koffie of thee, gingen ze vol vertrouwen kijken naar de belangrijke wedstrijd van de GroenGele helden. Na afloop van de wedstijd werd er gezellig nagepraat over de wedstrijd in de Brasserie van het stadion onder het genot van een hapje en drankje.  

Uitblinker Summerville

De wedstrijd

Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-2) vonden er twee wijzigingen plaats in de Haagse startopstelling. De geblesseerde Dion Malone werd vervangen door Jordan Spence, terwijl Lex Immers ook weer terugkeerde in de basis.

ADO Den Haag en Heracles, de nummer negen van de Eredivisie, waren in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. De thuisploeg zorgde in het eerste half uur voor de meeste dreiging, maar deed dat wel weer voornamelijk uit spelhervattingen. Zo wist Sam Stubbs twee keer zijn hoofd te zetten tegen een vrije trap van John Goossens. Concreet gevaar leverde het niet op.

Het spelbeeld veranderde niet in de eerste tien minuten van de tweede helft, maar met het inbrengen van Crysencio Summerville in de 55ste minuut werd het Haagse vlammetje aangewakkerd. De rechtsbuiten zorgde voor gevaar, maar de eerste goede kans voor ADO Den Haag werd vanaf de linkerflank geproduceerd. Aaron Meijers lanceerde Laurens de Bock, die de bal op het presenteerblaadje gaf aan Omar Bogle. De spits dacht de 1-0 binnen te tikken, maar Heracles-goalie Blaswich redde katachtig.

Bogle werd daarna vervangen door Michiel Kramer, die in de laatste 25 minuten op jacht ging naar de zo belangrijke 1-0. Immers kreeg vlak na de entree van Kramer de kans om dit doelpunt te maken, maar Blaswich had opnieuw een fraaie save in huis. Zo was de doelman van de Heraclieden een flinke sta-in-de-weg voor ADO Den Haag, dat steeds meer aanspraak maakte op een voorsprong.

In de slotfase was er nog één noemenswaardig moment: Shaquille Pinas moest het veld vroegtijdig verlaten vanwege zijn tweede gele kaart. Aan de 0-0 stand kwam echter geen verandering meer, waardoor de stand van zaken op de ranglijst vervelend blijft. Volgende week zaterdag gaat ADO Den Haag op bezoek bij AZ.

 

Helaas geen prijs voor onze vorzitter met deze "selffie"

Deelname Grijze Reigâh’s uit Haaglanden

De eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op vrijdagavond 13 maart 2020; 20:00 uur, is een pilotwedstrijd voor Grijze Reigah’s uit heel Haaglanden. Op deze avond ontvangen we vanuit de gemeenten Westland, Zoetermeer, Delft en Leidschendam-Voorburg ook een aantal Grijze Reigâh’s. We hopen dat het een mooie avond voor ze gaat worden en dat de deelnemers vanuit heel Haaglanden via ons de weg naar het stadion weer weten te vinden.

 

Wedstrijd vrouwenteam ADO Den Haag

Op verzoek van onze vaste deelnemers zal er op zaterdag 14 maart 2020 een wedstrijd van het vrouwenteam van ADO Den Haag bezocht gaan worden. Het betreft de kwartfinale van de KNVB beker tegen Ter Leede. Aanvang 13:00 uur.

 

Dringende oproep !!

Laat onze mooie club niet in de steek en blijf ze vooral steunen in de zeer belangrijke laatste thuiswedstrijden van dit seizoen.

ADO Den Haag – FC Emmen: zondag 5 april; 14:30 uur

ADO Den Haag – Feyenoord: woensdag 22 april; 18:30 uur

ADO Den Haag – PEC Zwolle: zondag 10 mei; 14:30 uur

Geef u tijdig op bij de BBD via 070-3646661. 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *