De Grijze Reigâh’s bestaan op 1 februari 2024 precies 5 jaar!

De Grijze Reigâh’s bestaan op 1 februari 2024 precies 5 jaar!

De jeugd heeft de toekomst is een mooi gezegde, maar gelet op de vergrijzing in Nederland is het ook zo dat de vergrijzing het verleden heeft. Met deze gedachte en de toenemende eenzaamheid onder ouderen is er vijf jaar geleden een uniek concept bedacht, die het mogelijk maakt om ouderen weer op comfortabele en structurele wijze te laten genieten van thuiswedstrijden bij onze mooie club ADO Den Haag.

Het begin

Bovenstaand idee is in 2018 ingebracht als idee voor de Dromen Denken Doen Award, van de Haagsche Business Club. Als prijswinnaar van deze award kwam er een mooi geldbedrag beschikbaar om het idee echt te gaan realiseren. Daarnaast werden ook subsidies ontvangen van Fonds 1818, de gemeente Den Haag en de Rabobank. Op 1 februari 2019 werd de stichting de Grijze Reigâh’s formeel opgericht. Met een goede samenwerking van ADO Den Haag en de stichting Boodschappen Begeleiding Dienst (BBD) werden vanaf het seizoen 2019-2020 ouderen structureel en comfortabel in staat gesteld om de thuiswedstrijden te bezoeken. Nieuwe vriendschappen kwamen tot leven en een mooie start van de stichting was het gevolg.

Moeizame periode

Uiteraard onderbrak de corona periode geruime tijd de mogelijkheid om wedstrijden te kunnen bezoeken. Daarna kwam ook nog de finalewedstrijd tegen Excelsior met alle gevolgen van dien. Ondanks deze tegenslag was het bestuur ervan overtuigd dat het principe van ons concept succesvol is, en dat we met onze ambities door moesten gaan. Uiteindelijk willen we dit concept aan heel Haaglanden kunnen aanbieden.

Nieuwe kansen

Met het seizoen 2022-2023 sloten er zich er ook langzamerhand Grijze Reigâh’s aan uit Zoetermeer. Ook zij genieten van het concept en het aantal deelnemers groeit gestaag. De samenwerking met ADO Den Haag gaat steeds beter, wat resulteert in een warm ontvangst in de Brasserie met koffie/thee een mooie plek op de eretribune en na afloop een gezellige derde helft met een drankje en hapje. Inmiddels (eind 2023) zijn er ook Grijze Reigâh’s uit Delft gesignaleerd op de tribune. Het is goed om te zien dat we inmiddels ook herkenbaar zijn aan onze mooie sjaals en dekentjes. Uiteraard hangen onze spandoeken ook trots op de tribune bij iedere thuiswedstrijd.

 

 

Toekomstplannen

Het bestuur van de stichting heeft onlangs positieve gesprekken gevoerd met de directie van ADO Den Haag en met politiek Den Haag. Onze wensen wat betreft de toegankelijkheid en comfort zijn gedeeld en wie weet kunnen ze ook gerealiseerd gaan worden. Zeker ook als voorbeeldfunctie voor andere BVO’s is het ook voor de club ADO Den Haag een duidelijke invulling dat ADO Den Haag meer is dan alleen voetbal.

Op naar de komende 5 jaar !!!

Nooit meer naar huis, nooit meer naar huis, voetballen kijk je niet voor de buis !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *