De Grijze Reigâh’s, seizoen 2023-2024

Nu de dramatische ontknoping van de nacompetitie weer enige tijd achter ons ligt (en verwerkt is) een mooi moment om een terugblik te geven vanuit de optiek van de Grijze Reigâh’s.

Sportief gezien

Hoewel er al heel veel over is geschreven, hierbij een visie uit de ogen van onze voorzitter. Zonder al te veel verwachtingen werd aan het seizoen begonnen, met een nieuwe directie, nieuwe trainer en een toen nog incompleet elftal was dat ook logisch. Toch werd in het najaar van 2023 grote stappen gezet en begon het elftal echt goed te draaien. Vooral de voorhoede scoorde er op los, hoewel de verdediging toen ook al steken liet vallen. Rond de jaarwisseling werd een plaats voor directie promotie heel reëel. Met de versterkingen in alle linies zouden we echt mee gaan doen. Helaas bleken de versterkingen niet het gewenste resultaat op te leveren. Vraagtekens werden gezet bij de doelman, die niet echt punten kon vasthouden. Nadat directe promotie uit beeld was geraakt, werd door de trainer gekozen voor een ander systeem wat nooit echt effectief is geworden. Het spel werd met de week slechter. Desondanks bleef de hoop in leven dat met de nacompetitie nog alles goed zou komen. Nadat me hakken over de sloot de Graafschap werd verslagen, troffen onze helden de club uit Kralingen, waarmee nog wat goed te maken hadden. In een bomvol Bingoal stadion werd nipt en onterecht met 1-2 verloren. Het kon nog allemaal recht worden gezet. Ach het verdere verloop is helder gebleken. Het werd een zwarte zaterdag in Rotterdam. Grote vraagtekens leven nu onder de supporters. Hoe nu verder…..? In ieder geval treffen we onze club uit Kralingen wederom, want zij zijn gedegradeerd.

Jubileumjaar stichting de Grijze Reigâh’s

Op 1 februari 2024 bestond de stichting de Grijze Reigâh’s precies 5 jaar.

Rondom het jubileum zijn er tal van activiteiten georganiseerd en voor de trouwe deelnemers een mooi evenement met een workshop jeu de boules en uitgebreide lunch. Daarnaast verscheen er in het Algemeen Dagblad een groot artikel over ons. Richard de Mos van Hart voor Den Haag stelde vragen aan de gemeenteraad over passende maatregelen voor ons op de tribune. Dit heeft geleid tot een positief gesprek met de directie van ADO Den Haag, de gemeente Den Haag en onze stichting. Momenteel wordt onderzocht of het plaatsen van een liftje gerealiseerd kan worden en of er een sponsor te vinden is voor de aanschaf van verwarmde zitkussentjes. Verder was onze voorzitter te gast in de populaire podcast van Alberto om het principe van de Grijze Reigâh’s helder toe te lichten. Naast het regelmatige bezoek van Storky bij de Grijze Reigâh’s is zelfs Sinterklaas in eigen persoon langs gekomen in december. Zelfs supporters uit Groningen en ESPN kwamen een kijkje nemen hoe we dit voor onze oudere supporters uit Den Haag organiseren. Natuurlijk moeten we ook even vermelden dat er een zeer fraaie sjaal is gekomen. Een ander hoogtepunt was het bezoeken van de uitwedstrijd aan jong FC Utrecht, samen met de ADO Kids. Grijze Reigâh’s on tour, zeker voor herhaling vatbaar. Uiteraard bezochten we ook een wedstrijd van de ADO Dames. Gebleken is dat het aantal deelnemers gestaag groeiende is. Steeds meer Grijze Reigâh’s uit Den Haag, Delft en Zoetermeer weten ons te vinden. Een woord van dank op deze plaats ook voor Gradus van de stichting Boodschappen Begeleidingsdienst ( BBD) en Ron van UVV Zoetermeer voor hun actieve en positieve begeleiding. Tenslotte veel dank aan natuurlijk de Grijze Reigâh’s zelf, die ondanks het vertoonde spel, trouw elke thuiswedstrijd komen en zorgen voor een heerlijke voetbalsfeer. Voor het komende seizoen zijn er weer goede afspraken gemaakt met ADO Den Haag, dus kunnen we het succesvolle concept continueren.

Op de bladzijde van ADO DEN HAAG is te lezen wie er volgend seizoen nog bij zijn en wie er gaan vertrekken en mocht u op vakantie gaan heel fijne dagen toegewenst !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *