De waarde van 1 punt ……..

De discussie na afloop van de wedstrijd tegen MVV op 23 februari 2024 ging vooral over de waarde van slechts 1 punt. Ondanks de vele kansen en spectaculaire reddingen moesten we uiteindelijk genoegen nemen met 1 punt. De Grijze Reigâh’s waren wederom getuige van een avond vol spanning en genoten ook van de fraaie sfeeractie in het Bingoal Stadion.

Sfeeractie

Voor aanvang van de wedstrijd was er een fraaie sfeeractie met zeer  mooie spandoeken, vuur en lichtshow. “ Den Haag is on fire”. De stemming zat er vanaf het begin al goed in, in het stadion. Uiteraard werden de Grijze Reigâh’s ook dit keer weer gastvrij ontvangen door Esther in de Brasserie. Zelfs het spandoek van de MVV supporters was er ondersteboven van.

 Wederom nieuwe gezichten

Door de vele aandacht in de media rondom ons 5-jarig jubileum mochten we inmiddels ook veel nieuwe gezichten zien bij de Grijze Reigâh’s. Dat is een mooie ontwikkeling. Ook bij de wedstrijd tegen MVV mochten we weer een aantal nieuwe deelnemers zien.  

De Wedstrijd

Voortvarend schoot de Haagse ploeg ook uit de startblokken. Al binnen één minuut zette Veerman, Van Mieghem in een kansrijke positie. De aanvaller stuitte met zijn schot op doelman Matthys. Daar bleef het echter niet bij; in de beginfase van deze wedstrijd moest doelman Matthys flink aan de bak namens de bezoekers. Vlak nam zijn doel van afstand onder vuur en ook Veerman probeerde de doelman van de Sterrendragers te passeren, maar door tweemaal een uitstekend optreden van de sluitpost, lukte dit echter niet. Halverwege de eerste helft was de thuisploeg nog het meest dichtbij toen Vlak zijn inzet tegen de lat uiteen zag spatte. Aan de andere kant van het veld gebeurde echter ditzelfde, alleen stond ditmaal gelukkig de paal in de weg om de score namens de bezoekers te openen.

Zo regende het kansen voor ADO Den Haag, maar lukte het nog niet om deze te benutten. MVV loerde op de countermogelijkheden en wist een enkele keer uit te breken, maar kon niet écht gevaarlijk worden.

Na wederom een fantastische voorzet van Van Mieghem, kopte Henk Veerman de 1-0 binnen. ADO Den Haag had het zich nog comfortabeler kunnen maken, toen Van der Sande een verdedigingsfout af wilde straffen, maar ook hier wist Matthys wederom raad mee. Zodoende gingen de ploegen rusten met een 1-0 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

Waar het een wonder was dat ADO Den Haag eigenlijk maar tot één doelpunt was gekomen in de eerste helft, kreeg het al snel in het tweede bedrijf de deksel op de neus. Een scherpe voorzet van Smeets kon gemakkelijk binnen worden getikt door de vrijstaande Remans. Zo stond MVV plots op gelijke hoogte. De thuisploeg wilde uit de eerst opvolgende corner de ploeg van Verberne opnieuw pijn doen, maar zag eenzelfde corner tot twee keer tot gekeerd worden door de sluitpost.

Hoofdtrainer Darije Kalezic bracht met Vigen en Ché twee verse krachten in het veld. ADO Den Haag leek weer grip te krijgen op de wedstrijd, maar zag een zeer effectief MVV op voorsprong komen nadat Livramento beheerst de bal tegen de touwen schoot: 1-2.

Ver in de blessuretijd was daar dan toch in ieder geval nog een punt voor ADO Den Haag. De bal kwam hoog voor de goal waar Schalk in duel kwam met de doelman. Een schouderduw zorgde ervoor dat hij als eerste bij de bal was en deze dankzij een subtiele voetbeweging tergend langzaam over de doellijn rolde waarmee de eindstand van 2-2 werd bepaald. Een eindstand waar beide ploegen maar moeilijk vrede mee konden hebben.  

Podcast

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch op 11 februari 2024 mocht onze voorzitter aanschuiven bij de Podcast van Wietze Smid en Alberto van der Spiegel. Jari Vlak was de andere gast in deze populaire Podcast Deze is terug te luisteren via : https://www.youtube.com/playlist?list=PLochG2FfMpvuSJKKEdlI1g8PsmSSXedel

Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 1 maart 2024 om 20.00 uur tegen de jong AJAX. Sluit je snel ook aan bij de Grijze Reigâh’s Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/.

Speciale Grijze Reigâh sjaal

De speciale Grijjze Reigâh’s sjaal is tijdelijk uitverkocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *