Don Advocaat heeft het Dick voor elkaar!

In de topper tegen PEC Zwolle op 17 februari
2023, had godfather Dick Advocaat het elftal weer heel goed neergezet. Inmiddels zijn er al 10 wedstrijden niet verloren gegaan dit jaar. De uiteraard weer aanwezige trouwe Grijze Reigâh’s genoten volop van een spannende wedstrijd met een sprankelend begin. Het perspectief op de derde periodetitel is nu zelfs in zicht. Blije gezichten na afloop in de Brasserie. Op naar de Bosse Bollen volgende week.

 

Vertrouwd

Het aantal Grijze Reigâh’s zijn inmiddels een vertrouwd gezicht binnen ADO Den Haag. De ontvangst loopt elke keer heel soepel via onze vaste gastvrouw Esther die werkzaam in de Brasserie. De Grijze Reigâh’s uit Den Haag en Zoetermeer kunnen het nu goed met elkaar vinden. We hopen binnenkort ook een aantal Grijze Reigâh’s uit Delft te verwelkomen.

Na een lekker Haags bakkie klommen de Grijze Reigâh’s naar hun vertrouwde plek op de tribune, alwaar een verrassing voor hun klaar lag.

(zie fleecedekens). Na het zingen van O O Den Haag, gingen ze er
eens goed voor zitten.

 

De Wedstrijd

Trainer Dick Advocaat kon met een vrijwel volledig fitte selectie toewerken naar het duel tegen PEC Zwolle. ADO Den Haag ging vliegend van start en kende in de beginfase totaal geen angst voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Slechts vier minuten had de thuisploeg nodig om de score te openen. Sleegers onderschepte in het strafschopgebied een bal die van de voet van Van Polen stuiterde en schoot vervolgens feilloos binnen: 1-0.  De Haagse ploeg bracht, in samenwerking met de goed aanwezige fans op de tribunes, veel energie en dat leidde al snel tot een volgende treffer. In de counter was Sleegers, de man van de eerste treffer, er opeens vandoor en lag er voor de Haagse ploeg veel ruimte. Sleegers had veel snelheid en toen er ook nog een Zwolse verdediger uitgleed had hij meerdere keuzes. De linksbuiten koos ervoor om de bal op Severinus te leggen en dat bleek de juiste optie. De behendige aanvaller kon gemakkelijk de 2-0 binnenschuiven. Een droomstart voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Heel lang kon ADO Den Haag niet genieten voor de tamelijk comfortabele tussenstand. Binnen een minuut lag de bal aan de andere kant in het net. Van den Belt, die veel vrijheid kreeg, scoorde uit een vrije trap.

Hoe vermakelijk de openingsfase van deze kraker was, zo anders was de tweede helft van het duel. De wapenfeiten waren op één hand te tellen en als er gescoord zou worden was de kans groot dat het uit een standaardsituatie zou zijn. Een minuut voor de start van het Haags Kwartiertje kreeg de thuisploeg een hoekschop. Kishna sneed die hoekschop fantastisch aan waarna Verheydt kon inkoppen. Zijn inzet maakte vaart richting het doel en Kemper gaf nog een extra zetje: 3-1. Het feestje na het doelpunt werd verder gevierd in het Haags Kwartiertje dat vrij snel daarna begon. Daarnaast bracht Advocaat met Breinburg en Werker wat extra defensieve spelers in de ploeg.

Fleecedekens

 

De stichting de Grijze Reigâh’s heeft een gedeelte van de gewonnen Dik Hooimeijerprijs besteed aan het aanschaffen van groene en gele fleecedekens met ons geborduurd logo erop. Zo zitten onze Grijze Reigâh’s er tijdens de wedstrijd warmpjes bij. Helaas waren de gele fleecedekens nog niet beschikbaar. Bij de thuiswedsstrijd tegen Heracles zijn ze er wel. Dat wordt vast een heel mooi gezicht in ons eigen vakkie.

Steun onze club bij de thuiswedstrijd tegen
Heracles !

 

Voor de strijd om de derde periodetitel kunnen onze Groen Gele helden  extra steun heel goed gebruiken! Zeker ook van de Grijze Reigâh’s. Uiteraard kunnen de Grijze Reigâh’s uit Den Haag zich weer opgeven bij de stichting BBD, die het vervoer en begeleiding prima verzorgd. Telefoonnummer: 070-3646661.

 

Grijze Reigâh’s uit Zoetermeer kunnen zich opgeven bij de UVV-Zoetermeer. Zie bijgaande link: Contactformulier – UVV Zoetermeer (uvv-zoetermeer.nl)

 

Uiteraard zijn ook Grijze Reigâh’s uit Delft van harte welkom. Dit wordt verzorgd door de BUDD Delft. Telefoonnummer: 0157600200.

 

Steun ook onze club in deze spannende tijden en kom ook naar de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op maandag 6 maart 2023 !!   

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *