Een druk weekend voor de voorzitter !

Op zaterdag 14 september 2019 was het bestuur van de stichting Grijze Reigâh’s uitgenodigd door de stichting Nieuw China Town, om de viering van het Maanfeest bij te wonen. Het werd een leerzame dag waarbij ook onze secretaris Glenn Duijzer en ambassadeur Aad Kila aanwezig waren. Op zondag 15 september 2019 was de voorzitter aanwezig zijn bij de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De knuffelactie waar de stichting Grijze Reigâh’s uiteraard ook een bijdrage voor hadden overgemaakt werd een groot succes. De sportieve prestaties slaan we maar even over.

Viering Maanfeest

Op uitnodiging van Han Luk, de voorzitter van New China Town, waren we aanwezig bij de viering van het Maanfeest. Het Maanfeest is op het Chinese Nieuwjaar na, het belangrijkste feest in China. De Chinese kalender is gebaseerde op de Maancyclus, en niet zo als bij ons op de Zon. Het is een soort van oogstfeest omdat de meeste producten dan geoogst zijn. Ook komen families bij elkaar en worden onder de volle maan gedichten geschreven voor geliefden. Dans en muziek vormen ook een belangrijk onderdeel hiervan. In de Haagse Chinatown, werd dit feest ook gevierd, en we voelden ons vereerd om hiervoor uitgenodigd te zijn. Er werden nieuwe contacten gelegd, en onder andere gesproken met wethouder Robert van Asten en schrijfster Lulu Wang. Uiteraard werd er genoten van dim sum hapjes, die met stokjes werden genuttigd. Een mooie dag en onze dank gaat uit naar de stichting New China Town.

Knuffelactie

Op zondag 15 september 2019 verzamelden de supporters zich al vroeg bij het Cars Jeans Stadion. Een bijzonder gezicht waren de vele knuffels die in alle varianten werden meegenomen.

Onder begeleiding van veel politie naderde de vele autobussen de Kuip. Eenmaal binnen trokken we de gratis T-Shirts aan, en was het afwachten op de wedstrijd. Sportief gezien hadden we niets in te brengen deze middag, maar die 12e minuut staat in ieders geheugen gegrift. Na het aftellen werden duizenden knuffels de lucht ingegooid. Een acht kippenvel moment. Trots op onze supporters. Uiteraard werd de vlag van de Grijze Reigâh’s ook meegenomen. Ondanks de nederlaag met een mooi gevoel naar huis.

En nu aftellen voor de wedstrijd tegen AZ op 22 september 2019 . Ik hoop dat er weer veel Grijze Reigâh’s aanwezig zullen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *