Een Grijze Reigâh on tour…..

De spelersbus was nog niet weg

Op zondag 7 november 2021 ging de voorzitter van de Grijze Reigâh’s weer eens mee met een uitwedstrijd van ADO Den Haag. De reis ging naar Almere. Nuttig om te zien hoe de reis werd georganiseerd, ooit hopen we met onze Grijze Reigâh’s ook uitwedstrijden te gaan bezoeken. Hierbij een verslag.

 

Nostalgie

Zittend in de bus op weg naar Almere, denk ik aan vroegere tijden. In de jaren zeventig ging ik als puber ook al mee met de uitwedstrijden. Eerst met supportersbussen, maar later ook per trein. Je kon toen nog gewoon een kaartje kopen bij het stadion. Voor de busreizen kon je een kaartje kopen bij een sigarenmagazijn op de Soestdijksekade. De uitwedstrijden naar de Kuip met speciale supporterstreinen staan ook nog in mijn geheugen gegrift. Maar de mooiste herinneringen zijn natuurlijk de uitwedstrijden naar Velje Boldclub, LENS en West Ham United. (1975-1976) Ik hoop dat deze tijden weer kunnen herleven met de nieuwe eigenaar.

Digitaal

Inmiddels zijn we aangeland in het volledige digitale tijdperk. Voor een uitwedstrijd moet je nu alles online tijdig regelen. Uiteraard moet je in het bezit zijn van een geldige seizoenskaart en eerst inloggen op de website van ADO Den Haag. Hierop bestel en betaal je dan de buscombikaart. Met de digitale code in je hand moet je je op de wedstrijddag tijdig melden bij het stadion. Zelfs zo vroeg dat je ook nog de spelersbus ziet staan.

In het uitvak met suppost

Daarna volgt dan de instapprocedure. In deze rare tijden van de pandemie, uiteraard ook de QR code laten zien, dan de code van je buscombi kaartje en door de smalle tourniquet. Dan nog gefouilleerd worden, waarna je naar de bus kan gaan. De bussen van van Heugten Tours zijn zeer comfortabel.

Aankomst

Na een uurtje rijden komen we dichterbij het stadion. Motorpolitie begeleidt onze stoet naar het uitvak bij het stadion. Volledig afgescheiden van de rest van het stadion lopen de supporters naar het uitvak. Praktisch 90 procent staanplaatsen. Meteen worden vlaggen opgehangen en liederen gezongen. Wat dat betreft is er in 50 jaar niet veel gewijzigd. Als 60 plusser kijk in met schuin oog naar mijn jeugd. De broodjes worst zijn niet al te best, net zoals de koffie. Maar het zonnetje schijnt op deze mooie novemberdag en vol goede moed ben ik in afwachting van de wedstrijd.

Langs de lijn

De Wedstrijd

Zit je net goed en wel te kijken, komen we plots op achterstand. Dat is flink balen. Maar gelukkig Sem Steijn, Thomas Verheydt en Vincente Besuijen ( met een wereldgoal) trekken alles recht.

Terugreis

Blij met de drie punten nemen we weer plaats in de bus. Na een voorspoedige thuisreis arriveren we rond half vier ’s middags weer bij het Car Jeans Stadion. Op naar de volgende thuiswedstrijd. Mijn complimenten ook nog voor de stewards van ADO Den Haag die de hele reis bij ons aanwezig waren.

Grijze Reigâh’s on Tour ????

Hoewel we ons eerst weer gaan focussen op de thuiswedstrijden met de Grijze Reigâh’s, zal in de toekomst ook de mogelijkheid worden bekeken om voor de Grijze Reigâh’s een uitwedstrijd te organiseren. Gelet op de ervaringen met de uitwedstrijd tegen Almere City, zal dit echt heel anders georganiseerd moeten worden. Deze Grijze Reigâh’s op vaak hoge leeftijd, dienen sowieso de beschikking te hebben op zitplaatsen. En zo zijn er nog wel een aantal dingen. Maar dat komt wel goed. Wat in het vat zit, verzuurd niet, zei mijn vader altijd.

Juichen voor ADO