Een nieuwe start

Na een valse competitiestart mochten onze groengele helden het op zondag 28 augustus thuis opnemen tegen de beloften uit Amsterdam. Het was tevens de eerste thuiswedstrijd met (beperkt) publiek op de tribune. Uiteraard waren onze Grijze Reigâh’s hierbij aanwezig en genoten na een te lange zomerstop van de mooie doelpunten en van elkaar. Het was in veler opzicht een feest om de eerste overwinning met elkaar te vieren.

.

Veel belangstelling

In de voorbereiding naar het nieuwe voetbalseizoen toe heeft het bestuur van de Grijze Reigâh’s ook contacten gelegd met organisaties uit Delft en Zoetermeer. Ook vanuit deze gemeenten is er belangstelling getoond om via de Grijze Reigâh’s weer oudere supporters in de gelegenheid te stellen naar ADO Den Haag te gaan. Met de Cardia-groep uit Den Haag zijn er ook contacten gelegd om zich bij ons eens aan te sluiten. Kortom er is een groeiende belangstelling. Helaas konden door de beperkende maatregelen voor de eerste twee thuiswedstrijden, alleen onze harde kern uit Den Haag weer aanwezig zijn.

 

Blije gezichten

Het gaf ons sowieso weer een goed gevoel om de vertrouwde busjes van de BBD weer te zien komen aanrijden voor de hoofdingang. Nadat de busjes geparkeerd waren, gingen we eerst naar onze vaste plek in de Brasserie om te genieten van een kopje koffie of thee. Via de goede begeleiding vanuit ADO Den Haag verloopt de procedure rondom de entree steeds soepeler. De blije gezichten om eindelijk weer eens naar het stadion te gaan, het weerzien, de vernieuwde kennismaking, het was prachtig. Vol verwachting namen ze plaats op de tribune achter de vernieuwde spandoeken van de Grijze Reigâh’s.

De wedstrijd

In een uitstekende wedstrijd heeft ADO Den Haag Jong Ajax met 4-0 opzij gezet. Dit keer begon de Haagse ploeg een stuk beter aan het duel en stond het na twee minuten op een 1-0 voorsprong door Zwarts. Severina, die de assist gaf bij de openingstreffer zorgde voor de 2-0 en later ook nog voor de 4-0 met een heerlijke krul. Daarvoor had De Waal de derde Haagse goal op zijn rekening genomen. De overwinning is een fijne opsteker voor de ploeg van trainer Dirk Kuijt na drie nederlagen op rij.

 Een nieuwe bundel

Cor van Welbergen heeft een nieuwe dichtbundel uitgegeven. Het betreffen gedichten over het jaar 2021. De titel is: De Haagse meeuw en is fraai geïllustreerd. Een soort aanblik van…… Uiteraard komt ADO Den Haag hierin ook aan bod. De netto winst gaat volledig naar de stichting de Grijze Reigâh’s. uiteraard. Slechts voor 15 euro verkrijgbaar bij de auteur.

 

Vasthouden

Laten we het goede gevoel van deze wedstrijd vooral vasthouden. Uiteraard is er nog steeds veel om te verbeteren. Maar het begint met vertrouwen en dat is sinds gisteren gelukkig weer toegenomen.