Een puntje van aandacht

We zijn er weer klaar voor

Op vrijdagavond 9 september 2022 waren de trouwe Grijze Reigâh’s natuurlijk weer aanwezig bij de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Ondanks de soms harde plensbuien, zaten ze hun helden weer volop aan te moedigen. Een puntje van aandacht zijn natuurlijk wel de resultaten. Verder hopen we dat de belangstellenden uit Zoetermeer en Delft bij de eerstvolgende thuiswedstrijd zich ook bij ons kunnen aansluiten.

Plaatsen klaar en spandoeken hangen weer

Noodweer

Code geel was afgegeven voor de vrijdagavond. Desondanks vertrokken de busjes van de BBD weer netjes op tijd, om de deelnemers op te halen. Keurig op tijd arriveerden ze bij de ingang van het stadion. Naast de trouwe deelnemers waren er ook een aantal nieuwe Grijze Reigâh’s aanwezig. De ontvangst met koffie/thee was weer keurig verzorgd. Een half uur voor de wedstrijd klommen we weer vol goede moed de trappen op naar de tribune.

Noodweer ??

Ron de Roode
Vanaf minuut 11 was er een moment van kippenvel. Iedereen in het gehele stadion ging staan en een minuut lang applaudisseren ter nagedachtenis aan Ron de Roode, die afgelopen week op 57-jarige leeftijd overleed. De voormalig aanvaller van de club maakte in de jaren 80 furore met FC Den Haag en speelde maar liefst 177 competitiewedstrijden in het shirt van de Haagse club. Ron’s familie was vandaag aanwezig in het stadion om bij dit prachtige eerbetoon aanwezig te zijn. De spelers legden daarbij het spel nog even stil om mee te klappen met de supporters op de tribunes.

Ron de Roode / bron:Sleutelstad

De Wedstrijd
Het spel ging een beetje gelijk op, maar het was ADO Den Haag dat de openingstreffer van het duel produceerde. De geel-groenen kwamen er plotseling snel uit via de rechterkant waarbij Hall op het goede moment Xander Severina aanspeelde. De rechtsbuiten wist de bal perfect voor te geven op het hoofd van Thomas Verheydt. Opnieuw bracht de Jong AZ-doelman redding, maar dit keer moest hij lossen en kwam de bal voor de voeten van Joël Zwarts. Uitgerekend de nummer 11 van ADO Den Haag zorgde met een goed geplaatst schot in de verre hoek in de 29e minuut voor de 1-0.
Nadat ADO Den Haag met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzocht . draaide jong AZ de wedstrijd om.
Na rust ging ADO Den Haag verder op zoek naar de tweede treffer, maar Allouch schoot in de 55e minuut met een fantastische krul de 1-1 binnen. Buurmeester had in de 83e minuut alle ruimte om te schieten vanaf de rand van het strafschopgebied en zorgde met een geplaatst schot voor de 1-2. Het werd stil in Den Haag hierdoor en er was, mede vanwege de rode kaart, weinig hoop meer dat het nog gekanteld kon worden. Dankzij een late gelijkmaker van Amar Catic hield ADO Den Haag in ieder geval nog een punt over aan het treffen.

Afscheid van een trouwe Grijze Reigâh

Mevrouw Kuijpers, trouwe deelnemer vanaf het eerste uur en altijd herkenbaar met haar Ooievaarknuffel, zal ons helaas niet meer fysiek kunnen ondersteunen. Uiteraard blijft ze de club volgen. Het bestuur van de Grijze Reigâh’s is dankbaar voor haar inzet voor ons. Een passende attentie zal haar binnenkort worden toegezonden.

Mw. Kuijpers en de Voorziiter Cor van Welbergen

Dichtbundel

De nieuwste dichtbundel van Cor van Welbergen:: De Haagse meeuw, is ook via onze site te verkrijgen. De netto opbrengst gaat uiteraard naar de Grijze Reigâh’s.