Eén zwaluw maakt nog geen zomer…….

Vrijdagavond 7 oktober 2022, het was een zachte herfstavond. De trouwe Grijze Reigâh’s uit Den Haag en voor de eerste keer een delegatie Grijze Reigâh’s uit Zoetermeer nestelden zich op de tribune en gingen er eens goed voor zitten. Na afloop van de wedstrijd overal tevreden gezichten. Hoewel het herfst is moest ik desondanks toch even denken aan bovenstaand spreekwoord.

Zoetermeer

Onder het bevlogen enthousiasme van Ton Jense, van de UVV Zoetermeer, sloten zich deze avond ook een aantal Grijze Reigâh’s uit Zoetermeer zich aan. Precies op tijd arriveerden de busjes van de BBD en delegatie uit Zoetermeer zich bij het stadion. De ontvangst en het inchecken verliep dankzij de goede zorgen van Esther (AOO Den Haag) weer zeer soepel. Na de koffie en thee beklommen we de tribune. In de rust kregen de Grijze Reigâh’s als extra een broodje kroket om te vieren dat Zoetermeer ook de weg naar het stadion weer heeft gevonden. Uit de positieve reacties van de Zoetermeerders te horen, komen ze zeker vaker naar ADO Den Haag met de Grijze Reigâh’s.

De Wedstrijd

 De Hagenaars namen voor rust, net als de uitploeg, weinig risico en daardoor lieten beide ploegen zich schaars zien voor het andere doel. Het duel kabbelde voort tot aan de rust en dat er verder niks meer gebeurde tot aan de rust zal weinig toeschouwers verbaasd hebben.

Na rust kwam ADO Den Haag beter voor de dag, al was de eerste goede kans voor de Eindhovenaren. Vervolgens werd Kishna ingebracht door de trainer en die wissel werd met gejuicht ontvangen door het publiek in het Bingoal Stadion. Met zijn eerste balcontact zorgde de buitenspeler al bijna meteen voor een assist. Zijn goed aangemeten hoekschop kwam op het hoofd van Asante en die kopte via een Eindhovense achterhoede speler over.
Het was duidelijk dat er wat vertrouwen in het elftal sloop en het was wachten op de Haagse openingstreffer. Daar hoefde het Haagse publiek niet lang meer op te wachten, want in minuut 60 lag de bal achter doelman Bertrams. Bilate kreeg de bal aan de zijkant, gaf prima voor op Thomas Verheydt en onze spits schampte de bal met zijn hoofd en kopte raak in de verre hoek: 1-0. De score liep net voor het begin van het Haags Kwartiertje nog bijna verder uit toen Verheydt een voorzet van Catic net niet binnen schoot.

Het einde was nog penibel maar het kon niet voorkomen dat iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt weer met een lach op het gezicht het laatste fluitsignaal aanhoorden.

Vacature Delft

Nu Zoetermeer succesvol is aangesloten, zou het mooi zijn als bijvoorbeeld Delft ook zich bij ons komt aansluiten. Er zijn reeds goede contacten gelegd met Delft. Dus Grijze Reigâh’s uit Delft jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom. Natuurlijk zijn er ook in Delft oudere ADO Den Haag supporters, die een keer op comfortabele wijze willen genieten van het bezoeken van een wedstrijd via dit unieke concept. Er gaat niets boven de beleving in het echte stadion. Meldt je aan via onze website  www.degrijzereigah’s.nl

Eén zwaluw maakt nog geen zomer……

De tweede helft gaf ons veel hoop voor de komende wedstrijden, het aansluiten van Zoetermeer is ook weer een mooie stap voor de Grijze Reigâh’s. Maar zoals het spreekwoord in principe al zegt, we hebben nog wat meer tijd en groei nodig. En daar heb ik voor beide veel vertrouwen in.
COME ON THE HAGUE !