Eindelijk……………….

Op een mooie nazomermiddag in september, genoten de Grijze Reigâh’s eindelijk eens van goed voetbal.  Uiteraard maakt 1 zwaluw nog geen zomer en zullen we de verdere ontwikkelingen moeten afwachten, maar deze wedstrijd geeft de burger moed. Veel nieuwe spelers tonen aan een aanwinst te kunnen zijn.

Ontvangst

De Grijze Reigâh’s kwamen op het voor hun ongewone tijdstip en dag, keurig op tijd aan bij het Bingoal stadion. Na het gebruikelijke kopje koffie en thee, met een chocoladekoekje ( altijd door de BBD meegenomen) gingen ze vol verwachting de tribune op. Hoe zou het gaan met al die nieuwe spelers? We gaan winnen vandaag spraken we ons zelf optimistisch toe. Wie kon vermoeden dat na een snelle achterstand het toch een heerlijke middag werd.

De wedstrijd

Er waren nog geen vier minuten verstreken toen Wentges al de bal uit het net moest halen. De Haagse defensie trad niet zelfverzekerd genoeg op waardoor Addai in staat werd gesteld om de score te openen: 0-1. Het Haagse publiek hield zijn hart vast toen ook Lewis de bal binnen kon schieten, maar de grensrechter vlagde, gelukkig en terecht, voor buitenspel. Zodoende was het niet de start die de ploeg van hoofdtrainer Kalezic voor ogen had.

Het duurde dan ook een ruim kwartier voordat de thuisploeg het eerste gevaar wist te stichten. Van Mieghem zocht Van der Sande in het strafschopgebied, maar kon hem net niet bereiken en ook het schot van Ché leverde geen doelpunt op. Diezelfde Ché probeerde het vier minuten later nog eens. Doelman Owusu-Oduro had daar wederom een antwoord op, maar ditmaal had hij zichtbaar meer moeite met het snoeiharde schot van de Amerikaan.

Het afdwingen werd beloond. Op aangeven van Van Mieghem kopte debutant Van der Sande de gelijkmaker binnen: 1-1. Ook Klas nam het Alkmaarse doel nog twee keer onder schot, maar zag zijn inzet naast het goal en tegen de handen van Owusu-Oduro verdwijnen. Geheel volgens de verhoudingen lukte het ADO Den Haag om voor rust nog op voorsprong te kom. De verdediging van Jong AZ kreeg de corner van Van Mieghem niet goed weggewerkt, waardoor deze voor de voeten van Waem belandde. De centrale verdediger twijfelde geen seconde en schoot beheerst de 2-1 binnen.

Ongewijzigd begon ADO Den Haag aan de tweede helft. Van der Sande bekeek of Owusu-Oduro al scherp was door van afstand te schieten, hier reageerde de doelman vakkundig op. Echter was het enkele minuten daarna wel raak. Van der Sande scoorde opnieuw uit een corner. Ditmaal wist de schaduwspits met een hakje de bal over de lijn te werken: 3-1. De sfeer zat er in het Bingoal Stadion goed in. Met een uitverkocht kids-vak werden de jongste fans ook nog getrakteerd op de 4-1! Uit wederom een corner sloeg ADO Den Haag toe. Waem kopte zijn tweede van de middag binnen, nadat teamgenoot Ché de bal goed had doorgekopt.

Dit smaakt naar meer…….

Het was een lange tijd geleden om zoveel blije en tevreden gezichten te zien na afloop van de wedstrijd. De Grijze Reigâh’s kunnen bijna niet wachten om weer naar ADO Den Haag te gaan. Er moeten echter eerst twee uitwedstrijden worden gespeeld. Maar op vrijdag 22 september wacht ons thuis de wedstrijd tegen Telstar. Laat ze maar komen……

Kom ook !
Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD ( op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer https://uvv-zoetermeer.nl/


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *