Feest van herkenning !


Op vrijdagavond 18 maart 2022 was het eindelijk dan zover. Na een afwezigheid van ruim twee jaar, konden we gelukkig bij de thuiswedstrijd tegen FC Volendam weer een flink aantal Grijze Reigâh’s ontvangen. Het weerzien van elkaar was heel erg mooi en was een feest van herkenning. Gelukkig was onze harde kern nog steeds alive and kicking en mochten we ook een aantal nieuwe gezichten zien. Vol verwachting gingen ze er eens goed voor zitten.


Ingrediënten

Alle ingrediënten voor een prachtige avond waren aanwezig. Het was een prachtige lentedag, de temperatuur was prima. Met ADO Den Haag waren er prima afspraken gemaakt over de ontvangst, kaarten en begeleiding. In de Brasserie was er een afgescheiden ruimte voor de Grijze Reigâh’s, waar we voor en na de wedstrijd konden plaatsnemen. Het deed me goed om al die blije en vertrouwde gezichten weer eens te zien. Zie ook de bijgaande foto’s. Mark (onze penningmeester) had voor op de tribune ook nog dekentjes meegenomen. DJ Chuckie mocht de boel opwarmen van tevoren. Helaas zat Andre Rieu niet in zijn collectie. Vlak voor het begin van de wedstrijd was er een kleine vuurwerkshow. De sfeer zat er kortom heel goed in. Nadat de rook was opgetrokken was de vraag alleen: zou er ook -figuurlijk- vuurwerk op het veld te zien zijn?

De wedstrijd

Na de teleurstelling van vorige week, toen de wedstrijd werd gestaakt vanwege een stroomstoring, werden de fans dit keer op een betere avond getrakteerd. Ruim een kwartier voor tijd mocht Daryl Janmaat na wekenlange afwezigheid zijn rentree maken. De rechtsback werd het veld in gestuurd voor Dhoraso Klas. Het beloofde een spannend Haags Kwartiertje te worden met een 0-0 tussenstand en de nodige mogelijkheden, zeker van de kant van ADO Den Haag. Tien minuten voor tijd kwamen de Hagenaars dan toch op de verdiende 1-0 voorsprong. Catic veroverde goed de bal in het strafschopgebied en legde het breed. Na een heerlijk overstapje van Sem Steijn kwam de bal bij Bourard terecht die goed afrondde. In de slotfase werd Volendam niet echt gevaarlijk meer. In blessuretijd had Verheydt een grote kans om het duel op slot te gooien toen de spits van dichtbij op de paal kopte.

Hierna ging het alsnog fout voor de thuisploeg en schoot Mirani namens de palingboeren in de allerlaatste seconde van de blessuretijd de gelijkmaker binnen. Een grote domper voor de thuisclub aangezien een zege zeker op zijn plaats was geweest.

Kom ook !

De eerstvolgende gelegenheid om met de stichting de Grijze Reigâh’s een thuiswedstrijd te beleven van onze ADO Den Haag helden is op zondag 24 april 2022. De wedstrijd begint om 12.15 uur. Geef je voor deelname tijdig op bij de stichting BBD. Telefoonnummer: 070 36466610.

Het wordt vast weer een prachtige middag en geweldige belevenis. Want voetbal beleef je pas echt in het stadion en niet voor de buis.