FF Wennen!

Dat was het gistermiddag terug in het busje naar Zoetermeer. Want voor het eerst sinds 13 augustus (Roda JC 0-3) lagen er in het busje geen punten.

Dat busje van Welthuis was overigens stampvol met 8 Grijze Reigâhs en chauffeur George heel optimistisch om half een vanuit Zoetermeer naar het Bingoal-stadion vertrokken. Daar konden we ons om half twee weer gezellig aansluiten bij de al (wel zeer vroeg) aanwezige Grijze Reigâhs uit Den Haag en één Grijze Reigâh uit Delft die direct aanschoof bij ons gezelschap.

Na de opnieuw heerlijke koffie en thee met dit koude weer gingen we er in het goed gevulde en daarom sfeervolle stadion (met geel-groene confetti voor de aanvang) eens goed voor zitten. De muziek bij Oh, Oh, Den Haag kon worden uitgezet want uit volle borst zong het hele stadion dit mee (blijft toch bij iedere thuiswedstrijd een geweldige belevenis!).

In de eerste helft had ADO toch wel de kansen om op voorsprong te komen maar trad helaas de oude voetbalwet weer in werking. Als je zelf de kansen niet benut doet de tegenpartij dit wel. En nadat de eerste counter van SC Cambuur gelukkig voor de doellijn door Bart van Hintum werd gekeerd was de tweede counter wel raak en stond het dus 0-1.

.

Maar omdat we het vertrouwen hadden dat ADO dit seizoen al wel heel vaak een achterstand had goed gemaakt lieten we ons het traditionele broodje in de rust toch maar goed smaken. Maar dat was nog maar net op of na 1 minuut in de tweede helft lag de tweede treffer van de bezoekers er al in. Dus restte opnieuw een achtervolging. Deze ging gepaard met wel erg veel gele kaarten aan ADO-kant (vond de scheidsrechter het geel in ons shirt soms erg mooi?), maar tot overmaat van ramp ook een heel makkelijk gegeven rode in de 63e minuut. Niemand van ons Grijze Reigâhs (worden onze ogen te oud?) maar  misschien wel in het hele stadion begreep deze kaart. Dus moest het slotoffensief nu ook nog eens met 10 man worden ingezet. Maar toch leidde dit opnieuw in het Haags Kwartiertje tot een treffer. Henk Veerman benutte feilloos de toegekende strafschop. SC Cambuur raakte door deze treffer behoorlijk de kluts kwijt en wellicht zat de gelijkmaker er nog in als de wedstrijd nog wat langer had geduurd. Maar ook de blessuretijd van slechts 4 minuten was een tegenvaller dus was de eerste nederlaag na 12 keer zonder een feit.

Na de wedstrijd toch maar weer gezellig aan een drankje met z’n allen de kater weggespoeld. En uiteraard zijn we er maandagavond 27 november weer bij om dan hopelijk tegen Jong FC Utrecht voor het eerst sinds 6 oktober (2-1 tegen Top Oss) weer een 3-punter te zien scoren!

 

Ron Kientz (auteur)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *