Full House en Palingpret

Op een rustige herfstavond op 6 oktober 2023 probeerde ADO Den Haag haar ongeslagen reeks van 6 wedstrijden te verlengen tegen TOP Oss. Uiteraard gadeslagen door onze Grijze Reigâh’s uit Den Haag, Zoetermeer en voor het eerst ook uit Delft. Een vol huis bij de Grijze Reigâh’s, waar op deze avond ook de speciaal ontworpen Grijze Reigâh’s sjaal werd gepresenteerd.

Bestuur van de Grijze Reigâh’s © De Ruiter Fotografie

Ontvangst

Op deze speciale avond was het voltalige bestuur van de Grijze Reigâh’s aanwezig om getuige te zijn van de komst van eerste Grijze Reigâh’s uit Delft en de presentatie van de sjaal. Rond 19.00 uur kwamen alle Grijze Reigâh’s binnen bij de Brasserie en genoten ze eerst van een kopje koffie en thee. Het is fijn om te constateren dat het aantal Grijze Reigâh’s gestaag groeit.

Presentatie Grijze Reigâh sjaal

Onze speciaal ontworpen Grijze Reigâh’s sjaal kwam gelukkig net op tijd binnen, om deze op deze avond te kunnen presenteren. Onze voorzitter overhandigde het eerste exemplaar aan mevrouw Dreeve. Zij is een zeer trouwe Grijze Reigâh uit Den Haag, die er vanaf het eerste moment al bij was. ADO Den Haag directeur Natascha van Grinsven-Admiraal kwam ook even langs en zal onze mooie sjaal in haar kantoor ophangen. Na een groepsfoto met de mascotte Storky , namen we plaats op de voor dit keer gereserveerde plaatsen op de BSR tribune. Bij de opkomst van de spelers was het een mooi gezicht om de Grijze Reigâh’s met hun sjaal te zien. We beschikten al over fraaie dekens voor de wintermaanden en daar is nu dus een unieke sjaal bijgekomen. Voor geïnteresseerden is er nog een beperkt aantal te verkrijgen voor 12,50 euro.  

© de Ruiter Fotografie
©deRuiter Fotografie

De wedstrijd

Eenmalig trad ADO Den Haag niet aan in het geelgroene thuistenue, maar in het uniek ontworpen derde tenue. Het artistieke shirt is ontworpen in samenwerking met Escher, die dit jaar haar 125-jarige bestaan viert. Dit bijzondere shirt was ook in beperkte oplage te verkrijgen in de fanshop.

ADO Den Haag had in de eerste helft het overwicht en bleef rustig zoeken naar de mogelijkheden. Uit een voorzet op maat van Klas, kopte Veerman perfect de bal in de verre hoek binnen: 1-0! Na het doelpunt bleef ADO Den Haag geduldig door voetballen en kwam het niet in gevaar, maar creëerde zelf ook weinig. ADO Den Haag was nog één dichtbij nadat  Ché zijn inzet, van dichtbij, net naast zag gaan uit een ingestudeerde vrije trap, maar daar bleef het dan ook bij. De 45 minuten spelen was het nog altijd 1-0 in het Bingoal Stadion.

Haagse, Zoetermeerse en Delftse Reigâhs © de Ruiter Fotografie

Geheel onverwacht stond het in de tweede helft1-1. Een hoge bal van Allemeersch leek over de lijn te gaan, maar belandde dan toch achter Nikiema in het doel. Er volgde een rommelige periode, waarin TOP Oss tot drie keer toe op de bon ging, waarvan twee van deze gele kaarten bestemd waren voor doelpuntenmaker Allemeersch. Zodoende moest de aanvaller met rood het veld verlaten en stonden de bezoekers er plotseling nog met tien man voor. 

ADO Den Haag voerde intussen de druk op én met resultaat. Niemand minder dan Veerman mocht opnieuw een doelpunt achter zijn naam schrijven. Uit een voorzet van Koudossou schoot de spit feilloos binnen: 2-1! Weer 3 punten erbij. Er is maar 1 Haagse paling, werd er gezongen op de tribune. Henk Veerman heeft zijn draai gevonden in Den Haag en een broodje paling zou eigenlijk in het assortiment moeten worden toegevoegd.

Winst © de Ruiter Fotografie

Komende thuiswedstrijd

Door een interlandbreak en twee uitwedstrijden zal de eerste thuiswedstrijd plaatsvinden op vrijdag 27 oktober om 20.00 uur tegen VVV Venlo. Sluit je ook aan bij de Grijze Reigâh’s !

Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD ( op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/. Voor Delft via 015-7600200 of administratie@delftvoorelkaar.nl

Fotografie

De foto’’s op deze avond zijn gemaakt door Jordy de Ruiter van De Ruiter Fotografie. (info@deruiterfotografie.nl ). De complete serie is binnenkort te zien op onze website. www.degrijzereigahs.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *