Grijze Reigâh’s in Coronatijd

Bestuur van De Grijze Reigâh’s (Glenn, Cor, Mark en Jan)

Het is in maart 2021 alweer een jaar geleden dat de Grijze Reigâh’s naar een thuiswedstrijd van ADO Den Haag konden gaan. De Grijze Reigâh’s stonden toen ook op het punt om een thuiswedstrijd van de ADO Den Haag dames te gaan bezoeken. Helaas heeft sindsdien het coronavirus roet in de plannen gegooid. Hoe gaat het nu met onze Grijze Reigâh’s? De voorzitter ging op 24 februari 2021 met de heer en mevrouw Heinemann en mevrouw van der Ploeg, naar het stadion van ADO Den Haag, zij behoren bij de trouwste bezoekers vanaf het eerste uur. Tevens maakte Omroep West op dezelfde dag een TV opname over de Grijze Reigâh’s.

Nadat de BBD de Grijze Reigâh’s voor de hoofdingang had afgezet, mochten we voor het interview plaatsnemen in de Brasserie. Tevens werden er enkele vragen gesteld in de spelerstunnel door Omroep West.

Onze dank voor de gastvrije ontvangst gaat hierbij uit naar Robin Burgman van ADO Den Haag.

 

Hoe gaat het nu met jullie in deze bizarre tijden ?

Gelukkig gaat het met de heer en mevrouw Heinemann en mevrouw van der Ploeg qua gezondheid nog steeds goed. Voor de dagelijkse boodschappen maken ze gebruik van de boodschappendienst van de BBD, of bestellen ze rechtstreeks online bij AH. De ingestelde boodschapuren speciaal voor de ouderen vinden ze echter veel te vroeg. (vanaf 07.00 uur) Ik heb mijn hele werkzame leven al heel vroeg moeten opstaan, dat ga ik nu niet nog eens herhalen stelde mevrouw van der Ploeg. Zij gaat wel op andere “stille” uren in de week haar boodschappen doen.

 

Hoe volgen jullie nu de verrichtingen van ADO Den Haag ?

De Grijze Reigâh’s volgen de wedstrijden nu thuis op de TV. Via ESPN kunnen ze de wedstrijden rechtstreeks volgen. Ze vinden wel vaak dat het commentaar vaak negatief is over ADO Den Haag. De redactie is het hiermee eens. Vele verslaggevers zijn niet objectief, maar subjectief. Het spelen zonder publiek is ook op de TV sfeerloos.

 

Zullen we het wel gaan redden dit seizoen in de eredivisie?

Het zal wel heel erg spannend worden, maar we houden er vertrouwen in dat ze het gaan redden. Ze moeten wel echt als eenheid gaan voetballen en strijden voor iedere meter. De laatste versterkingen en met name El Khayati moeten voor het verschil gaan zorgen.

 Missen jullie de bezoeken aan het stadion met de Grijze Reigâh’s ?

Met deze vraag raken we een gevoelige snaar bij de heer en mevrouw Heinemann en mevrouw van der Ploeg. Ze missen het heel erg. Het was inmiddels zo vertrouwd geworden om met een vaste groep Grijze Reigâh’s de thuiswedstrijden te bezoeken. De hele entourage, de sfeer, de ontvangst en het drankje en hapje na afloop. Dat kan je allemaal niet beleven voor de TV. Ze denken ook vaak aan de andere Grijze Reigâh’s en zijn benieuwd hoe het met ze is. Ze voelden zich thuis in het stadion en opgenomen als in 1 grote familie. Op deze wijze werd de dagelijkse sleur en de eenzaamheid doorbroken. Graag hadden ze ook naar een wedstrijd van de dames gaan kijken, maar helaas dat kon ook niet meer doorgaan.

Voor de opnamen van Omroep West mochten de Grijze Reigâh’s ook even in de spelerstunnel gaan staan. De voorzitter ziet ze staan glunderen, als ze op deze wijze uitkijken over het speelveld. Ook tegenover de verslaggever van Omroep West herhalen ze dat ze het initiatief van de Grijze Reigâh’s fantastisch vinden en dat ze niet kunnen wachten om weer eens naar het stadion te gaan. Met een passen cadeau namen we afscheid, waarna Monica van de BBD de Grijze Reigâh’s weer keurig naar huis reed. Met gemengde gevoelens keerde ook de voorzitter weer huiswaarts. Aan de ene kant blij om ze weer eens te zien en gesproken te hebben, aan de andere kant teleurgesteld dat de stichting de Grijze Reigâh’s al een jaar lang weinig tot geen activiteiten kan ontplooien.