Het is stil aan de overkant…….

De derde thuiswedstrijd op een rij, ditmaal voor de KNVB beker tegen de subtopper uit de eredivisie Sparta. Ondanks veel wijzigingen in het elftal boekte onze helden een knappe overwinning en bekeren zij gewoon verder. Onze Grijze Reigâh’s genoten wederom van een mooie avond. Het volle uitvak werd er stil van.

Twee gedachten

Enerzijds gedwongen door blessures en griep, anderzijds door de belangrijke uitwedstrijd van komende zaterdag tegen jong AZ, speelde ADO Den Haag met een aantal nieuwe spelers. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De Grijze Reiigâh’s zagen een aantal jeugdige talenten hun opwachting maken in het eerste elftal van onze club. Prachtig om te zien dat er heel wat talent aanwezig is bij ADO Den Haag. Wat een passie en strijdlust, chapeau.

De Wedstrijd

ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en zocht brutaal de aanval tegen eredivisionist Sparta. Het leidde ertoe dat ook de 1-0 al razendsnel op het scorebord stond. In de vijfde minuut werd het doel van Olij meermalen onder vuur genomen. Nadat het eerste schot nog gekeerd kon worden was het uiteindelijk Van Mieghem die vanuit een moeilijke hoek het net wist te vinden.
Ondanks de vroege voorsprong was het ADO Den Haag dat allerminst gas terug nam. Nog voor het kwartier was het Surmeli die het doel van Olij onder vuur nam. Zijn schot was hard maar binnen het bereik van de doelman van de Spartanen. Het was ADO Den Haag dat de wedstrijd volledig domineerde en gemakkelijk tot combinaties kwam. Nog voor het half uur leek het zelfs op 2-0 te komen. Een mooie aanval kwam uit op de rechterflank bij Van Der Sande, zijn voorzet was puntgaaf op van Mieghem maar eindigden helaas op de binnenkant van de paal.
De tweede helft drie frisse spelers binnen de lijnen aan Haagse kant. Esajas, Ideho en Koudossou moesten ervoor zorgen dat het niveau en overwicht ook in de tweede helft in het voordeel van ADO Den Haag zouden uitslaan. Sparta kwam duidelijk feller uit de kleedkamers maar tegelijkertijd was het ADO Den Haag dat ook in de beginfase van de tweede helft niet onder deed. Kansen waren er in deze beginfase van de tweede helft aan beide kanten maar tot doelpunten leidde het niet.
Na een kwartier in tweede helft was er nog een speler die zijn debuut mocht maken in het Bingoal Stadion. Jort van der Sande mocht het veld verlaten en Maikey Houwaart (neefje van Henk Houwaart die van 1962-1967 als middenvelder bij ADO speelde) zocht binnen de lijnen de spitspositie op.

Het duurde tot minuut zeventig voordat Sparta echt gevaarlijk werd. Een goede aanval eindigde bij rechtsback Van der Kust. Met links probeerde hij het maar zijn inzet eindigde over het doel van Tim Coremans. Het was direct ook de gevaarlijkste poging van de Spartanen in deze wedstrijd. ADO Den Haag wist de wedstrijd in minuut 86 namelijk definitief in het slot te gooien. Het was debutant Houwaart die goed doorzette waardoor de bal op de rand van de zestien bij Ideho terecht kwam. Ideho draaide op zijn beurt goed weg en wist de bal met een prachtige krul in de verre hoek te leggen. Zo was het ADO Den Haag dat een prachtige overwinning boekte en donderdagavond wederom in de pot gaat als de bekerloting voor de 1/8ste finale zal plaatsvinden.

Kersttraktatie

Als afsluiting van deze mooie avond ontvingen alle aanwezige Grijze Reigâh’s nog een heerlijke banketstaaf voor de feestdagen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door bakkerij ’t Stoepje uit Bunschoten. Bij deze wensen wij alle Grijze Reigâh’s hele fijne feestdagen en een voorspoedig en vooral gezond 2024 toe !

 Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden in het nieuwe jaar op vrijdag 12 januari 2024 om 20.00 uur tegen de Graafschap. Sluit je snel ook aan bij de Grijze Reigâh’s ! Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/

Speciale Grijze Reigâh sjaal

Voorafgaande aan de wedstrijd is in de Brasserie nog een beperkt aantal unieke Grijze Reigâh sjaals beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *