Het is weer begonnen……..!!

Op een warme klamme vrijdagavond in augustus, begon ADO Den Haag aan haar eerste thuisduel van het seizoen 2023-2024 tegen Roda JC. Uiteraard bijgewoond door onze trouwe Grijze Reigâh’s, waar inmiddels ook een aantal nieuwe deelnemers genoten van de sfeer, ontvangst en elkaar. Helaas konden onze groengele helden niet winnen, maar we houden vertrouwen in de toekomst. Net zoals de Grijze Reigâh’s die vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gaan.

Ontvangst, weerzien en kennismaking

Het is vrijdagavond 18 augustus 2023, nadat we onze ruimte met banners  hebben aangekleed, de koffie en thee weer is klaargezet, onze vlaggen weer wapperen op de tribune is het wachten op de komst van de Grijze Reigâh’s. Onze gastvrouw Esther heeft de toegangskaarten al gereed in haar hand. Rond 18.45 uur komen de bussen van Den Haag en Zoetermeer keurig op tijd aangereden. Het is fijn om onze trouwe en nieuwe deelnemers welkom te heten in het Bingoal stadion. Vol goede moed treffen we elkaar en kunnen we op ons gemak even bijpraten. In verband met de vakantieperiode zijn nog enkele Grijze Reigâh’s op vakantie. Toch zijn er bijna 30 deelnemers vanavond. Rond 19.30 uur betreden we langzamerhand het stadion en zingen we vlak voor de wedstrijd het O’O’ Den Haag uit volle borst mee.

De wedstrijd

In de tweede ronde van de Keuken Kampioen Divisie ontving ADO Den Haag, Roda JC als tegenstander tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Met Joel Ideho voor het eerst in de basis en de onlangs gepresenteerde Noorse verdediger Daniel Granli op de bank trad de ploeg van Darije Kalezic in het Bingoal Stadion aan.

De klok op het scorebord was nog maar net gestart toen de gasten gevaarlijk konden worden. Didden stuurde Ould-Chikh weg, die op zijn beurt Wentges voorbij kon spelen. Gelukkig kon Asante optijd redding bieden middels een fantastische sliding. Ondertussen bleven de gasten druk zetten en werd Wentges gedwongen wederom in te grijpen op een schot in de verre benedenhoek van Zauner. Diezelfde Zauner zag vier minuten later zijn schot wel tegen de touwen verdwijnen: 0-1.

Klas gaf hier direct een antwoord op door de bal op de slof te nemen, echter zag hij zijn inzet net naast het doel verdwijnen. In het eerste half uur van de wedstrijd moest ADO Den Haag toch echt zijn meerdere bekennen in het sterk optredend Roda JC. Het werd nog pijnlijker toen Zauner, die zich in buitenspelpositie bevond, de 0-2 van scheidsrechter Manschot mocht binnenschuiven. ADO Den Haag probeerde de schade te beperken, maar kon de derde treffer voor rust niet voorkomen; Ould-Chikh kon van afstand uithalen en liet Wentges kansloos. Zodoende ging ADO Den Haag rusten met een teleurstellende 0-3 achterstand.

Vastberaden om het beter te doen dan in de 45 minuten startte ADO Den Haag met twee nieuwe namen aan de tweede helft: Rafael Struick en debutant Daniel Granli. De nieuwe energie zorgde ervoor dat de thuisploeg het spel iets meer naar zich aan het toe trekken was. Tot echt grote mogelijkheden leidde dit helaas nog niet. Met het laatste kwartier in aantocht lukte het de thuisploeg om vaker door de verdediging van Roda JC heen te spelen. Zowel Koudossou en Struick zagen hun pogingen voorlangs gaan. En ook de kopbal van Veerman was net niet scherp genoeg.

Alles op alles werd er gezet om toch nog een eretreffer te forceren in de laatste minuten van de wedstrijd. De slotminuten waarin Calvin Gustina nog zijn debuut mocht maken. Dat lukte niet en zo stond het na 90 minuten nog altijd 0-3. ADO Den Haag gaat volgende week op bezoek bij FC Den Bosch waar duidelijk uit een ander vaatje getapt moet worden. 

De derde helft

Natuurlijk dropen we na afloop teleurgesteld de tribune af. Snel werd er ter troost gezorgd voor een drankje. Desondanks beleefden de Grijze Reigâh’s  weer een gezellige avond en konden de nieuwe deelnemers eens kennismaken met ons. Gelet op de vele positieve geluiden blijft het niet bij een eenmalig bezoek.

.

Perspectief

      De Grijze Reigâh’s mochten onlangs van de gemeente Den Haag een subsidie ontvangen van 250 euro, voor onze activiteiten. Dat stellen we uiteraard zeer op prijs.

      Gemeente Delft gaat naar verwachting vanaf oktober 2023 ook aansluiten bij de Grijze Reigâh’s, zodat ook vanuit Delft Grijze Reigâh’s weer op een comfortabele wijze een thuiswedstrijd kunnen bijwonen.

      In ontwikkeling is het bijwonen van een uitwedstrijd voor de Grijze Reigâh’s.

Kom ook !!!!

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 3 september 2023, om 16.45 uur tegen jong AZ. Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD ( op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070- 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ;

 https://www.uvv-zoetermeer.nl/

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *