Landelijke bekendheid en een zuur punt

In een sfeervol Bingoal stadion maakten de supporters en de Grijze Reigâh’s zich op voor de topper tegen Willem 2. Op deze avond waren ook veel Grijze Reigâh’s uit Delft aanwezig. Bijna 40 Grijze Reigâh’s zagen onze helden in de allerlaatste seconden de winst uit handen geven. In de zevende minuut van een blessuretijd van vijf minuten?

 

Landelijke bekendheid

In onze voorbereiding op de wedstrijd in de Brasserie troffen onze voorzitter en secretaris, de ESPN verslaggever Christian Willaert aan, die zich aan het voorbereiden was op de wedstrijd. Na een korte kennismaking, was hij meteen heel enthousiast over ons concept en gaf hij in het programma de voetbalkantine van ESPN live en rechtstreeks een mooie toelichting op de doelstelling van de Grijze Reigâh’s. Uiteraard zijn wij hier heel mee en via deze weg bedanken we Christian Willaert nogmaals voor zijn spontane actie.

Delft

Op deze avond kwamen er ook 12 Grijze Reigâh’s uit Delft onze gelederen versterken. Gelet op de vele positieve reacties zullen ook zij zich vaker komen aansluiten bij ons. Dat is een mooie ontwikkeling in ons streven om heel Haaglanden te bereiken.

 

Rest ons nog om hier ook nog eens de goede verzorging en ontvangst bij de Brasserie te benoemen. Esther is gewoon een topper en uiteraard stond de koffie en thee dit keer zelfs met kerstkransjes gereed. Ook een klein hapje na de wedstrijd was geregeld, geweldig! 

De Wedstrijd

De thuisploeg trad aan met drie nieuwe gezichten ten opzichte van afgelopen weekend. Van Hintum keerde terug na zijn schorsing, daarentegen ontbrak Surmeli deze wedstrijd vanwege een schorsing en ook doelman Coremans en middenvelder Esajas mochten aan de aftrap verschijnen. Veerman mocht deze wedstrijd de aanvoerdersrol vervullen.

In minuut 27 werden en massaal sterretjes afgestoken en applaudisseerden zowel de supporters van ADO Den Haag als van Willem II voor de onlangs overleden ADO-supporter Patrick. Een indrukwekkend eerbetoon. ADO Den Haag wil op de manier de nabestaanden condoleren en wenst hen sterkte in deze moeilijke tijd.

Ondanks dat opnieuw duidelijk was geworden dat ADO Den Haag veel meer is dan alleen voetbal, werd er op veld wel doorgespeeld. Hierdoor mocht het Bingoal Stadion dan ook enkele minuten later massaal juichten toen zij de opgekomen Absalem de bal hard tegen de touwen zagen schieten op aangeven van Koudossou: 1-0! ADO Den Haag was eigenlijk de gehele eerste helft nog niet echt in de problemen gekomen, totdat vlak voor rust de thuisploeg een vrije trap tegen kreeg. Het lukte Hilterman om voor Coremans te verschijnen, die vervolgens met een katachtige redding de gelijkmaker voorkwam. ADO Den Haag ging, na een sterke fase, rusten met een 1-0 voorsprong tegen huidig koploper Willem II.
Ongewijzigd begonnen de ploegen aan de tweede helft. Vrijwel direct werd duidelijk Willem II de opgelopen achterstand wilde wegwerken. De bezoekers zetten hoog druk en konden hiermee ADO Den Haag voor het grootste gedeelte van de tijd terugdringen op eigen helft. Dit leidde zo nu en dan tot gevaarlijke situaties in het Haagse doelgebied. De thuisploeg daarentegen wachtte geduldig af en loerde op de countermogelijkheden. Coremans hield ADO Den Haag op de been toen hij meerdere keren gedwongen moest ingrijpen. De lat bood daarnaast eveneens redding op St. Jago zijn schot, ook de rebound ging over. Daarna zag Meerveld zijn schot net naast het doel verdwijnen en leidde ADO Den Haag met ingang van het Haags Kwartiertje nog altijd in eigen huis.
Dat het een kwestie van overleven was, dat was zeker. Het lukte de Haagse ploeg steeds minder om nog van eigen spelhelft af te komen. ADO Den Haag leek stand te houden tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd. ADO Den Haag kon in eerste instantie nog redden maar een voorzet van links kon uiteindelijk toch langs keeper Coremans gekopt worden. Het betekende dat de ploeg van Darije Kalezic slechts een punt overhield en het gat met Willem II acht punten blijft. 

Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 15 december 2023  om 20.00 uur tegen NAC. Deze topper wil je zeker niet missen !

Sluit je snel ook aan bij de Grijze Reigâh’s !

Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/.

 

Speciale Grijze Reigâh sjaal

Voorafgaande aan de wedstrijd is in de Brasserie nog een beperkt aantal unieke Grijze Reigâh sjaals beschikbaar.

2 gedachten over “Landelijke bekendheid en een zuur punt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *