Schapenkoppen op bezoek……

Op een regenachtige avond in maart kwam FC Dordrecht op bezoek. Ondanks de goede stemming vooraf, stonden we al heel snel weer tegen een achterstand aan te kijken. Gelukkig werd het door een werelddoelpunt nog gelijk, waar we eigenlijk voor directe promotie toch echt hadden moeten winnen. De Grijze Reigâh’s blijven echter vol goede moed……. Nog 8 finales te gaan.

Fouten

De discussie achteraf in de Brasserie ging natuurlijk over de persoonlijke fouten die vooraf gingen aan de snelle tegendoelpunten. Een kwaal die ons het hele seizoen al parten speelt. De best scorende club in de KKD, krijgt helaas ook onnodig veel doelpunten tegen door persoonlijke fouten.  Pas na de zoveelste achterstand dit seizoen ging het stukken beter, met als kers op de taart het werelddoelpunt van Daryl van Mieghem. Wat als…….tsja, nog acht finales te gaan. Een glimlach was er overigens ook wel voor de gevonden voorwerpactie van Midden Noord.

Gesprek met de gemeente Den Haag

Op woensdag 6 maart 2024 vond er een zeer positief gesprek plaats met de gemeente Den Haag en de directie van ADO Den Haag over de (toekomstige) faciliteiten voor de Grijze Reigâh’s in het Bingoal stadion.

De gemeente gaat nu onderzoeken of er een liftje mogelijk is bij de trap en er wordt gezocht naar een sponsor voor verwarmde kussens.


De Wedstrijd

ADO Den Haag kende een lastige openingsfase en moest zelfs binnen een kwartier al een tegendoelpunt incasseren. Sebaoui had een aardige actie in huis en wist vanaf zowat de achterlijn Marsman te passeren door de bal in de verre hoek te schuiven: 0-1. De thuisploeg zocht meerdere keren de combinatie op, maar was slordig aan de bal waardoor het eigenlijk niet tot echt noemenswaardige kansen kon komen. FC Dordrecht profiteerde daarvan en meldde zich steeds vaker in het Haagse doelgebied.
Een verdedigingsfout aan Haagse zijde zorgde ervoor dat captain Suray kon uithalen. In eerste instantie kon Marsman nog redding bieden, maar in de rebound was het alsnog raak. Even leek de genadeklap uitgedeeld te kunnen worden toen Sebaoui opnieuw enorm veel ruimte kreeg om te kunnen schieten. Gelukkig voor de thuisploeg deed de aanvaller dit te gehaast, waardoor zijn schot hoog over het doel van Marsman verdween.
Lang zag het ernaar uit dat ADO Den Haag een zeer lastig karwei te wachten stond in de tweede helft, totdat vlak voor rust een afgeslagen corner van Van Mieghem op het hoofd van Derijck belandde. De centrale verdediger wist met zijn hoofd Veerman te bedienen, die met een zeer bekeken pass Schalk in scoringsrijke positie zette. De aanvaller benutte zijn kans en schoot de bal snoeihard binnen: 1-2. Zo zag het scorebord vlak voor het rustsignaal er ineens wat positiever uit.
ADO Den Haag was vast beraden om het de tweede helft beter te doen dan in de eerste 45 minuten. Van Mieghem voegde daad bij woord toen hij keeper Plogmann ver voor zijn doel zag staan en vanaf een meter of 40 besloot te schieten. Een fantastisch doelpunt van de ervaren aanvaller zorgde ervoor dat ADO Den Haag weer op gelijke hoogte kon komen: 2-2!

In tegenstelling tot de eerste helft was het nu ADO Den Haag dat de boventoon voerde en zich meermaals in vijandelijk doelgebied meldde. De thuisploeg was na 72 minuten voor het eerst dichtbij de voorsprong nadat Van Mieghem uit een vrije trap zijn schot het aluminium zag raken.

Veerman zag in de laatste minuut van de officiële speeltijd zijn schot knap gered worden door Plogmann, waardoor ADO Den Haag opnieuw een punt overhield aan het duel. Ditmaal tegen FC Dordrecht: 2-2.

Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op Goede Vrijdag 29 maart 2024 om 20.00 uur tegen de FC Groningen. Wederom een topwedstrijd. Sluit je snel ook aan bij de Grijze Reigâh’s. Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/.

Speciale Grijze Reigâh sjaal

De speciale Grijze Reigâh’s sjaal is helaas tijdelijk uitverkocht. Er loopt thans een nieuwe bestelling voor weer 100 nieuwe sjaals. Levertijd is ongeveer 6 weken.

Dan maar een broodje Kroket eerst ........

Haagse Lentekriebels in haiku’s

Knerpende schelpen
Krokussen op het Voorhout
Terras de Posthoorn

Strand Scheveningen
Rijen voor Marinello
Zand in de schoenen

Rokjes in de wind
Flanerend door Haagse Bos
Fluitende merels

Beelden Ot en Sien
Herten in het Zuiderpark
Lammetjes in zon

Bewoonde nesten
Klepperende ooievaars
Japanse Tuin roept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *