Sprokkelpuntje ADO DEN-HAAG – FC GRONINGEN Zaterdag 14 december 2019

Ondanks het feit dat menig Grijze Reigâh al in feestelijke kerstkleding aanwezig was, moest ADO Den Haag afgelopen zaterdag genoegen nemen met een gelijkspel in het eigen Cars Jeans Stadion tegen FC Groningen. Dit is al het 4e gelijkspel in een thuiswedstrijd. Het werd 1-1 tegen FC Groningen, dat een ruime helft met tien man speelde. De Haagse goal werd gemaakt door Tomas Necid. Na afloop had Crysencio Summerville nog een fraai kerstpresentje voor Eric, een vaste chauffeur van de stichting BBD. Na de wedstrijd werd er door de Grijze Reigâh’s alvast een gezellig voorschot genomen op de komende feestdagen.

De Wedstrijd

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Twente had Danny Bakker een basisplaats en Crysencio Summerville niet. Laatstgenoemde kon deze week een aantal dagen niet trainen en startte zodoende op de reservebank.  ADO Den Haag kende een prima start tegen Groningen, maar wist zich onvoldoende raad met de kansen op een kans, waardoor keeper Sergio Padt aanvankelijk niet echt in actie hoefde te komen.

ADO Den Haag was bezig aan een magere wedstrijd, maar kwam nog voor rust tot leven. Dat gebeurde in de vorm van een doelpunt. En dat was ook een mooie. Een vrije trap van John Goossens kwam bij de tweede paal terecht bij Tom Beugelsdijk, die vervolgens een fraaie assist op Necid in huis had. De Tsjechische spitse knikte de perfect aangemeten pass van Beugelsdijk als een echte spits tegen de touwen: 1-1.

Crysencio Summerville niet wedstrijdfit

Na ruim een uur spelen dacht ADO Den Haag op voorsprong te komen, maar zag Erik Falkenburg een fraai doelpunt vanuit de draai afgekeurd worden wegens een vermeende handsbal. Ondertussen was Elson Hooi in het veld gekomen voor Van Ewijk.

In het Haags Kwartiertje gooide ADO Den Haag alles in de strijd om nog drie punten te kunnen overhouden, maar de bal wilde er niet in. Er waren genoeg dreigende situaties in de zestien, maar de bal viel steeds net niet lekker, onder meer voor Necid en Falkenburg. De grootste kans was er vijf minuten voor het einde, toen zowel Necid als Dion Malone de bal er van dichtbij niet in kreeg. Overigens was Groningen-coach Danny Buijs (ex-ADO Den Haag) toen al met rood naar de tribune verwezen. Ook Beugelsdijk liep in de slotfase nog tegen een tweede gele kaart aan, waardoor hij de laatste minuut vanaf de spelersbrug moest bekijken.

Ton Beugelsdijk met gebroken pols foto: Laurens Lindhout

Blessure Tom Beugelsdijk

 

Tom Beugelsdijk heeft zaterdag een polsblessure opgelopen. Het gewricht van de linkerpols van de verdediger is op twee plekken gebroken, zo is uit onderzoek gebleken. Beugelsdijk moet maandasg in de komende dagen geopereerd worden. Beugelsdijk raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan de pols. De verdediger speelde verder en gaf nog een assist op Tomas Necid, maar werd in de extra tijd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Dat zorgt ervoor dat Beugelsdijk het uitduel met Ajax van komende zondag sowieso al zou missen.

De Grijze Reigâh’s wensen Tommie een voorspoedig herstel toe en hopen hem op 19 januari 20120 weer in actie te zien tegen RKC.

Schreeuw om Versterking !

Als 1 ding duidelijk is geworden in de eerste seizoenshelft, is dat versterking op het veld heel hard nodig is. De Grijze Reigâh’s hopen dan ook dat er tijdens de winterstop de broodnodige versterkingen kunnen worden aangetrokken. Hiervoor zullen dan wel de nodige pecunia moeten worden vrijgesteld door onze vrienden uit China.

Maar ook de Grijze Reigâh’s hebben versterking nodig. In januari 2020 zullen nadere gesprekken plaatsvinden met de gemeenten Westland, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer, om ook vanuit die gemeenten een busje met Grijze Reigâh’s te laten rijden naar ADO Den Haag.  

 

Kerstlunch

Op woensdag 18 december 2019 zullen een aantal Grijze Reigâh’s gaan genieten van een (door Menzis) aangeboden kerstlunch bij ADO Den Haag. Het bestuur wenst ze een mooie middag toe.   

 

Op de Radio !

Onderstaand gedicht is op zaterdagmiddag op een fraaie wijze voorgedragen door Sjaak Bral op Radio West. Via bijgaande link (vanaf minuut 49) kunt u dit terugluisteren.  https://www.omroepwest.nl/radio/programma/270248152/Broodje-Bral/aflevering/270313858

 


O.O Den Haag

De trouwe fan kijkt het lijdzaam aan

Sjokt langs de Donau naar het supportershome

Het onder de streep staan is hij niet meer gewoon

Voor het getoonde spel, geen lach, maar een bittere traan

 

Neen, hij zal zijn cluppie nooit in de steek laten

Het seizoen duurt nog lang, al zijn de uren nu bang

Fonzie is al eerder opgestapt, voor het clubbelang

Laat de Chinees nu eindelijk geld zien, in plaats van praten

 

Natuurlijk staan wij schouder aan schouder naast elkaar

Hopend op een nieuwe lente, met gewonnen wedstrijden

Met nederlagen en slecht spel zijn we nu wel klaar

 

Schuim op die bekken, voor elke centimeter strijden

Heimwee, naar het jaar van de Russische tsaar

Fijne feestdagen en geloof me, er komen betere tijden

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *