Stichting de Grijze Reigâh’s wint Dik Hooimeijerprijs 2022!

Lex Schoenmaker (L) en Cor van Welbergen

Op woensdagmiddag 21 december 2022 werd tijdens een kerstlunch bij ADO Den Haag de Dik Hooimeijerprijs uitgereikt. Onze voorzitter Cor van Welbergen en penningmeester Mark van den Berg waren hierbij aanwezig. Groot was hun verbazing toen de Grijze Reigâh’s als 1 van de winnaars naar voren werd geroepen.

Verbazing

Nog groter werd de verbazing toen bleek dat we zelfs de eerste prijs hadden gewonnen met ons initiatief om oudere supporters uit hun sociale isolement te halen en weer op comfortabele wijze te laten genieten van de thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Oud ADO Den Haag coryfee Lex Schoemaker overhandigde de prijs. Met het gewonnen geldbedrag kunnen we verder werken aan onze doelen voor de toekomst. Het werd een memorabele bijeenkomst, waarbij onze tafel ook nog eens de pubquiz wist te winnen.

Toekomst

Gedurende dit seizoen mochten we reeds naast Grijze Reigâh’s uit Den Haag ook Grijze Reigâh’s uit Zoetermeer verwelkomen. Uiteindelijk willen we doorgroeien naar een vak met Grijze Reigâh’s uit heel Haaglanden. Dus ook uit Delft, Rijswijk, Westland en Leidschendam/Voorburg. Het concept heeft zich al bewezen en het is fijn om te zien hoe ouderen weer genieten van de echte voetbalsfeer in het stadion. Want voetbal kijk je niet voor de buis. Daarnaast willen we ook eens een uitwedstrijd met de Grijze Reigâh’s gaan bezoeken en willen we voorzieningen treffen om in verpleegtehuizen de oudere supporters die niet meer fysiek naar het stadion kunnen gaan, de wedstrijd op een groot scherm te laten zien.

Fijne Feestdagen

Het bestuur van de Grijze Reigâh’s wenst iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2023. Met hopelijk nog een periodetitel voor Dick Advocaat in dit seizoen.

Ontstaan Dik Hooimeijerprijs

Dik Hooimeijer (1954-2016) was bestuurslid van het eerste uur van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en was als directeur van Mooi Welzijn nauw betrokken bij de sociaal-maatschappelijke projecten van ADO Den Haag. Zo was hij de geestelijk vader van het project De Held. Dit project, waarbij spelers van ADO Den Haag in scholen lesgeven over anti-discriminatie en anti-pestgedrag, bestaat al meer dan 25 jaar. Met deze jaarlijkse prijs eert ADO Den Haag in de Maatschappij de verdiensten van Dik Hooimeijer voor de club en de stichting.

 

In Den Haag stond een kerstboom

Bij opa en oma in een huisje op het veen

Kolenkachel snorde zacht, wasrek eromheen

Chocolade kerstkransjes aan de takken

Suddervlees urenlang op het petroleumstel

kerstkoor zingend in een volle Julianakerk

 

In Den Haag stond een Kerstboom

Bij vader en moeder thuis in de Schilderswijk

Oliekachel bromde, vlammetjes knetterde bij aanslaan

Billy Smart Kerstcircus op een kleine zwart wit tv

Konijn op tafel, met nog hagelkorrels als surprise

Vader zingend in Haga Cantate in de Grote Kerk

 

In Den Haag stond een kerstboom

Bij vrijgezel in een trendy appartement op Scheveningen

CV ketel met radiatoren, interieur strak in het wit

Een diner in het Kurhaus, een wandeling op het strand

Hard meezingen met eenzame kerst van André Hazes

Op de draaitafel van de stereotoren een lp van Frank Sinatra

 

In Den Haag staat een kerstboom

Bij een gezin in een slome Haagse VINEX wijk

Een blok hout wordt toegevoegd aan de open haard

De kunstkerstboom met een vegetarisch menu op de kaart

Bezoek aan het kerstcircus op het grote Malieveld

Als dessert natuurlijk wel de onovertroffen Maison Kelder taart

.