Stoelendans en puntenverlies

Op vrijdagavond 22 september 2023 ontvingen onze groengele helden de Witte Leeuwen uit Velsen-Zuid. Ondanks de constante felle regenbuien waren onze trouwe Grijze Reigâh’s weer aanwezig om hun steun te geven. Zij zagen een dominant ADO Den Haag verzuimen om afstand te nemen in doelpunten en helaas een puntendeling tot stand zien komen. Verder was er sprake van een vreemde stoelendans.

Stoelendans

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Telstar, kregen we het bericht, dat in verband met werkzaamheden aan het dak boven onze vaste plek, we dit keer mochten plaatsnemen op de business seats in het stadiion. Een mooie geste wat zeer werd gewaardeerd. Vreemd was daarom wel dat bij binnenkomst onze vaste plekken in de Brasserie waren geminimaliseerd. Na hiervan melding te hebben gemaakt kwamen er extra stoelen, maar deze werden plus een tafel ook weer op een hautaine wijze geconfisqueerd door het restaurant. Ondanks felle protesten en de toezegging dat voor binnenkomst van de Grijze Reigâh’s de tafels en stoelen weer zouden worden aangevuld, bleven we toch met een stoelentekort kampen. Gelukkig namen onze Grijze Reigâh’s het sportief op, en bracht de komst van Storky bij ons een brede glimlach. Overigens pas na afloop van de wedstrijd was onze vaste locatie weer beschikbaar, maar stonden de banners kris kras door de Brasserie. Ik zou zeggen puntje van aandacht in de communicatie. Het is toch wel heel raar dat de oudste supporters van ADO Den Haag ( 80 en 90 jarigen) genoegen moeten nemen met een staanplaats in de Brasserie.

Idaho ©Adofans

De wedstrijd

Voor ADO Den Haag was het de derde wedstrijd in acht dagen tijd. Na een overwinning in Groningen (0-1) en een gelijkspel bij FC Eindhoven (1-1), kwam op vrijdag 22 september hekkensluiter Telstar op bezoek. ADO Den Haag was de gehele wedstrijd de dominante ploeg.

Nadat hoofdtrainer Darije Kalezic de afgelopen twee wedstrijden koos voor een opstelling met vijf verdedigers, werd deze wedstrijd gekozen voor een klassieke 4-3-3. Dit had als direct gevolg dat Ideho aan de aftrap mocht verschijnen. Met deze extra aanvalsimpulsen schoot ADO Den Haag dan ook voortvarend uit de startblokken; al in de tweede minuut kon de eerste kans genoteerd worden op naam van Van der Sande. Vanaf een meter of 20 haalde de schaduwspits uit, maar helaas ging zijn schot over.

De thuisploeg bleef zoeken naar de openingstreffer. Veerman was dichtbij toen hij op aangeven van Klas de bal over doelman Houweling wilde heen wippen, echter liet de doelman zich niet verrassen en plukte de bal net op tijd uit de lucht. De aanval die daarop volgde had Houweling echter geen antwoord op. Een harde voorzet over de grond van Ideho werd feilloos binnen geschoten door Veerman. Zodoende was de spits al voor de derde wedstrijd oprij trefzeker. In de resterende tijd probeerde ADO Den Haag de score te verdubbelen middels diverse schoten van onder andere Klas en Van Mieghem. Ché was uiteindelijk nog het meest dichtbij de 2-0 nadat hij de vrije trap van Klas gericht op doel kon koppen. Ook nu zat Houweling er goed bij, waardoor de ruststand bleef hangen op 1-0.

Beide ploegen startten ongewijzigd aan de tweede helft. Opnieuw was het de thuisploeg die gevaarlijk kon worden; Van der Sande kopte over en het geluk was niet aan Veerman zijn zijde toen hij zijn schot tegen de paal zag verdwijnen. Daarentegen kon Telstar zich wel gelukkig rekenen, nadat het eerste schot tussen de palen, ook direct raak was: 1-1. Vlak voor zijn wissel had Ideho zich onsterfelijk kunnen maken, nadat Van Mieghem hem in stelling had gezet. Helaas zat doelman Houwelingen er wederom goed tussen. Naast Hamdaoui, kregen ook Komljenovic en Struick nog speelminuten met als doel een extra goal te forceren. ADO Den Haag bleef de dominante partij en deed er alles aan om door de bus van Telstar heen te voetballen, maar helaas bleef het steken op een 1-1 gelijkspel.

Presentatie unieke Grijze Reigâh sjaal

Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen TOP Oss op vrijdag 6 oktober 2023 om 20.00 uur wordt de speciaal ontworpen Grijze Reigâh sjaal gepresenteerd. Tevens verwachten we op deze avond voor het eerst Grijze Reigâh’s uit Delft.

Dus kom ook naar deze speciale avond !!!!

Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD ( op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer klik de website van UVV Zoetermeer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *