Tweede helft geef vertrouwen……

Op vrijdag 31 maart 2023 boekte onze geel-groene helden een hele belangrijke overwinning op Telstar. Voorafgaande aan de wedstrijd eerde de Grijze Reigâh’s Dick Advocaat nog, door het aanschaffen van een speciale vlag. Zie de foto’s. Lees hieronder ook het mooie verslag van UVV-Zoetermeer, met dank aan Ron Kientz.

Zou het dan toch nog ……………

©.Ton Lense        op Zou het dan toch nog ……………
 

Ja, zou het dan toch nog lukken om een plek in de play-offs te bemachtigen?

Die hoop heeft iedereen met een geel-groen hart nu opnieuw na de overwinning van afgelopen vrijdagavond op Telstar. Want het gat met een plaats, op de ranglijst die recht geeft op deelname aan de play-offs, is nu nog maar 4 punten. En als Almere-City periode-kampioen wordt nog maar 1 of 2 punten..

Dat laatste is afhankelijk van het resultaat van Jong PSV-Roda JC. En dat met nog liefst 7 wedstrijden te gaan! Maar net zo hoopgevend als de kille cijfers was het goede spel dat ADO in de tweede helft op de mat legde. Met een geweldig Haags kwartiertje als toetje.

Na een matige eerste helft stond er een ruststand van 0-1 op het scorebord. Maar de instructies die onze Dick in de rust aan de spelers had meegegeven voor de tweede helft (simpeler spelen met veel ballen op Thomas Verheydt) betaalden zich binnen 5 minuten al uit. Na een stormachtig begin werd een vrije trap in de 49ste minuut schitterend binnengeschoten door Titouan Thomas. Daarmee was de stand weer gelijkgetrokken.

Vrij snel hierna stormde Joell Zwarts op doelman Ronald Koeman Jr. af maar zijn schot belandde helaas op de paal. In het Haags kwartiertje werd alsnog de dikverdiende overwinning binnen gehaald. Thomas Verheydt benutte de strafschop die werd toegekend nadat de doelman van Telstar de doorgebroken Severina in het strafschopgebied neerhaalde, 2-1. Nog geen 2 minuten later was het Severina zelf die na een mooie aanval met een schuiver de 3-1 aantekende.

De vreugde in het Bingoal-stadion was uiteraard groot zodat na het laatste fluitsignaal eindelijk de Toreador weer in het stadion op bezoek kon komen om het overwinningsfeestje met spelers en supporters te vieren.

Ook deze keer werden de Zoetermeerse Grijze Reigâhs vervoerd door sponsor A12 Taxi Zoetermeer.

Dit keer was Paul onze chauffeur. Op de heenweg was er wel een puntje van orde want Paul bleek een geboren Amsterdammer te zijn. Maar na zijn verweer dat hij geen supporter  van Ajax is en zijn schoonvader een rasechte Hagenees is die wel supporter van ADO is, besloten de Reigâhs unaniem dat Paul toch de hele avond bij ons mocht blijven. Zo was hij dus ook bij het gezellige samenzijn met de Haagse Reigâhs vooraf in de Brasserie van het ADO-stadion genietend van een bakkie met koek. En uiteraard was het in diezelfde Brasserie na de wedstrijd nu nog gezelliger bij het proosten op de overwinning.

Vlak voor het weer huiswaarts keren, kwam Cor van Welbergen nog met een leuke verrassing voor iedereen: een heerlijke paashaas! Geweldig bedankt Cor!

Inmiddels had Paul de bus weer voor de ingang van het stadion geparkeerd en gingen we na een opnieuw supergezellige avond zoevend de A12 op richting Sweet Lake City. En door het resultaat verheugen we ons nu al weer op de volgende thuiswedstrijd, die tegen Almere City op zondagmiddag 16 april.
Die play-offs zullen we halen…………….

Ron Kientz

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *