Van de regen in de drup…….ADO – Ajax 6 oktober 2019

In een kil en regenachtig Carsjeans stadion speelden onze groengele helden gisteren tegen AJAX. Ondanks de hoop een verdiend punt mocht het helaas niet zo zijn. Onze helden gingen strijdend ten onder, maar deze nederlaag is er 1 met perspectief. Jonge talenten kloppen op de deur, een prima keeper en vechten voor iedere meter. De Grijze Reigâh’s waren er wederom bij en werden zelfs geïnterviewd door FOX tv in het kader van de week tegen de eenzaamheid.

Ondanks de perikelen met de randstadrail, het slechte weer en afzettingen op de weg, waren de Grijze Reigâh’s prima op tijd bij het Cars Jeans stadion. De voorzitter en twee Grijze Reigâh’s kwamen rechtsreeks op FOX eredivisielive. Ze werden geïnterviewd door Fresia in het kader van de week tegen de eenzaamheid. Eenmaal op de tribune werden de nu verkrijgbare Grijze Reigâh’s petten opgezet en genoten zij van de strijdlust van de spelers. Vergeleken met de wedstrijd van vorige week tegen Emmen kan je ook spreken van: van de regen in de drup. En mooie opklaringen dienen zich aan.

ADO Den Haag startte vol goede moed aan de wedstrijd en wist meteen twee keer voor dreiging te zorgen via Michiel Kramer, maar het was Ajax dat al snel op voorsprong wist te komen. Bij de eerste echte kans van de wedstrijd was het meteen raak. Klaas-Jan Huntelaar vond de lange hoek na een korte pass van Hakim Ziyech: 0-1.

Een domper voor ADO Den Haag, maar de ploeg van Groenendijk probeerde gedoceerd op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Twee keer kwam de thuisploeg oog in oog te staan met de ijzersterk keepende Andre Onana. Eerst stuitte Kramer na een fenomenale aanname op de uitgekomen keeper, daarna vond Crysencio Summerville hard het zijnet nadat hij de sluitpost uit Kameroen omspeeld had.

In de tachtigste minuut ging Groenendijk, met Thom Haye en Bilal Ould-Chikh als invallers binnen de lijnen, alles of niets spelen. Dat resulteerde bijna meteen in de 1-1, ware het niet dat een hard schot van Ould-Chikh net langs de verkeerde kant van de kruising suisde. Ook daarna leverde de aanvalslust geen Haags doelpunt meer op. Het was een mooie beloning geweest voor de strijdlust van de thuisploeg, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Na afloop van de wedstrijd werden de Grijze Reigâh’s weer van harte welkom geheten in de Brasserie, waar een heerlijke warme ruimte nog wat werd gegeten en gedronken. Overtuigd van het feit, na regen komt zonneschijn keerden ze weer huiswaarts.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *