Volle maan, volle bak en 1 punt

Op vrijdagavond 27 oktober 2023, ging het goedgevulde Bingoalstadion er eens goed voor zitten. Grijze Reigâh’s uit Den Haag, Zoetermeer en Delft getooid met hun fraaie sjaals genoten weer van een fijne avond, ondanks de kort voor tijd te slikken puntendeling. Inmiddels zijn onze helden wel 10 wedstrijden ongeslagen.

Volle maan en volle bak

Rond 19.00 uur verzamelden de Grijze Reigâh’s uit Den Haag, Zoetermeer en Delft zich in de Brasserie. Goed te zien dat de belangstelling voor de Grijze Reigâh’s nu in de hele regio zichtbaar wordt. Na een kopje koffie, werden we onder begeleiding van Esther naar de mooie plaatsen op de eretribune gebracht. Onder de volle maan werd voorafgaande aan de wedstrijd een indrukwekkend eerbetoon voor Piet de Zoete gemaakt, een oud ADO icoon. Het stadion en de Grijze Reigâh’s waren klaar voor de aftrap. Na afloop werd er weer een gezellige derde helft gehouden in de Brasserie.

 

De Wedstrijd

Met dezelfde opstelling als tegen Jong Ajax van afgelopen maandag, trad ADO Den Haag in eigen huis aan tegen VVV-Venlo. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Justin Ché ongelukkig neerkwam en daardoor noodgedwongen het veld moest verlaten. Tyrese Asante was zijn vervanger. 

De ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd. Pas na ruim tien minuten spelen kon de thuisploeg de eerste mogelijkheden noteren. Koudossou opende het offensief door een schot van afstand, maar ook Veerman, Klas en Hamdaoui namen het doel van de bezoekers nog eens onder schot. Helaas allen zonder succes. Al snel daarna moest ADO Den Haag ook verdedigend ingrijpen. Nadat Waem, VVV-Venlo van scoren wist te weerhouden, was het een minuut later wel raak. Kluskens kon gemakkelijk zijn directe tegenstanders uitspelen en wist vervolgens met een gericht schot in de verre hoek de score te openen: 0-1.

De peptalk tijdens de rust had zichtbaar geholpen. Het Haagse publiek zag de ploeg van hoofdtrainer Darije Kalezic voortvarend uit de startblokken schieten. Asante had in de eerste minuten van de tweede helft de grootste kans op de gelijkmaker toen hij de bal vrij kon inkoppen, helaas lukte het hem niet om met zijn hoofd genoeg kracht tegen de bal te zetten. Maar, ADO Den Haag hield vol. Veerman stifte de bal maar net over het doel en ook Ideho was dichtbij. Uiteindelijk is het de aanhouder die wint, zo deze wedstrijd ook; Veerman won, in het zestienmetergebied, het duel van zijn directe tegenstander en liet daarna doelman De Boer kansloos: 1-1.

 

Als klap op de vuurpijl was de thuisploeg tien minuten later wederom trefzeker. Het was Van Mieghem die op rechts kon doorkomen en voorgeven. De bal belandde voor de voeten van Ideho die kon aannemen en rustig bleef. Via een hard schot in de korte hoek liet hij de keeper kansloos. Zijn eerste treffer in Haagse dienst. 

ADO Den Haag domineerde en liet VVV-Venlo er maar amper aan te pas komen. ADO Den Haag kwam echter nog met de schrik vrij toen Nikiema, vlak voor het eindsignaal, zijn ploeg op de been hield middels een fantastische redding. Lang kon ADO Den Haag hier niet van genieten, in de 88ste minuut moest de ploeg van Kalezic uit een snel genomen corner dan toch nog een tegentreffer incasseren: 2-2.

Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op zondag 12 november 2023  om 14.30 uur tegen SC Cambuur. Sluit je ook aan bij de Grijze Reigâh’s !

Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/. Voor Delft: administratie@delftvoorelkaar.nl

 

Speciale Grijze Reigâh sjaal

Voorafgaande aan de wedstrijd is in de Brasserie nog een beperkt aantal unieke Grijze Reigâh sjaals beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *