Volle maan, volle bak, volle winst

Op een mooie vrijdagavond met een volle maan, genoten de Grijze Reigâh’s van onze goed spelende groengele helden. Een volkomen verdiende en logische overwinning op FC Emmen was het gevolg. Mooi dat dit keer ook de nul werd gehouden. Het groeiende aantal Grijze Reigâh’s genoten daarna volop van de derde helft.

Volle bak

Mede naar aanleiding van het fraaie artikel in de Haagse Krant en de overige media aandacht is de belangstelling voor de Grijze Reigâh’s  gestaag groeiende. Circa 35 Grijze Reigâh’s genoten van het voetbal en de sfeer in het Bingoal Stadion. Op 1 februari 2024 vieren we ons 5 jarig jubileum.

 

Broodje Bral

Op zaterdag 27 januari 2024 schoof onze voorzitter bij Sjaak Bral aan in zijn radioprogramma Broodje Bral. Hierin  werden de doelstellingen van de Grijze Reigâh’s nader toegelicht en ook aandacht gegeven aan ons 5 jarig jubileum op donderdag 1 februari 2024.

De Wedstrijd
In een goed gevuld Bingoal Stadion was het voor ADO Den Haag op vrijdagavond 26 januari treffen met FC Emmen. Kalezić zag voor dit duel Klas terugkeren in de wedstrijdselectie en voor zowel Ché als Vigen was er een basisplaats weggelegd. Met het Haagse publiek achter zich liet ADO Den Haag zich direct gelden in het eerste kwartier van de wedstrijd, maar verder dan enkele mogelijkheden kwam de ploeg niet. Toch hing de voorsprong voelbaar in de lucht voor de thuisploeg. Aan dat gevoel werd gehoor gegeven, nadat een goede combinatie tussen Van der Sande en Van Mieghem koelbloedig werd afgemaakt door Veerman. De balvaste spits draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens hard de bal tegen het net: 1-0.
De marge vergroten was het enige wat nog ontbrak in het eerste half uur van de wedstrijd. ADO Den Haag bleef de bal rondspelen, om uiteindelijk toe te kunnen slaan. De opkomende Ché gaf een strakke bal over de grond op Vigen die na 36 minuten spelen de verlossende 2-0 binnenschoot. En ook in het tweede bedrijf ging ADO Den Haag door met waar ze in de eerste helft gebleven waren. Lustig combineerde de ploeg erop los. Het zag er lang naar uit dat de ruststand tevens de eindstand zou worden, totdat Van der Sande het publiek diep in de blessuretijd nog één keer kon laten juichen. Na een goede actie schoot hij snoeihard de wedstrijd in het slot: 3-0.

 

Thuis

Langs de vloedlijn van mijn leven

In windstilte en bij hevige storm

bleef het stadion altijd als anker overeind

De liefde voor mijn Haagse club

In goede en in slechte tijden

Van tiener tot grijsaard

Van vrijgezel tot huisvader

Het Zuiderpark was mijn thuis

Een laatste ronde bij het afscheid

Wat overbleef een stukje gras achter glas

De verhuizing van de kassahuisjes

In de oksel van het Prins Clausplein

verrees een nieuw huis voor mijn helden

Spelers en trainers kwamen en vertrokken weer

Zittend op de tribune van mijn club

Klinken de eerste klanken van O’O’ Den Haag

Ik kijk eens om me heen en zie

de gelijkgestemden met hetzelfde gevoel

In ons hart stroomt het geelgroene bloed

Bij de aanvang van het Haags Kwartiertje

Dan weet ik dat ik thuis ben

Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op zondag 11 februari 2024 om 12.15 uur tegen de  FC Den Bosch. Sluit je snel ook aan bij de Grijze Reigâh’s ! Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/.

Speciale Grijze Reigâh sjaal

Voorafgaande aan de wedstrijd zijn in de Brasserie  weer de unieke Grijze Reigâhs sjaals beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *