‘We missen al die blije gezichten tijdens de wedstrijd’

Grijze Reigâhs

Op 10 maart 2020 kregen we het bericht dat voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op 13 maart 2020, naast onze vaste kern uit Den Haag, ook Grijze Reigâh’s uit Delft, Zoetermeer en Delft aanwezig zouden zijn. Het concept van de Grijze Reigâh’s bleek succesvol en stond op het punt om uit te breiden voor de hele regio Haaglanden. En toen brak het Coronavirus uit en staat de mooiste club van Nederland inmiddels aan de rand van een faillissement.

 

Korte terugblik

De missie van de stichting Grijze Reigâh’s is en blijft om eenzame ouderen weer volop te laten genieten van de sfeer in en rondom het stadion, waarbij het bezoek top tot teen geregeld is. In prima samenwerking met de stichting BBD te Den Haag verzorgen we vanaf het seizoen 2018-2019 deze prima gelegenheid om de eenzaamheid te doorbreken. Langzaam groeide er een vaste harde kern en werden nieuwe vriendschappen gesloten. Naast uitbreiding naar de regio, werden ook bezoeken aan het dameselftal voorbereid en zelfs werd er al gedacht aan het bezoeken van een uitwedstrijd. Voor het huidige seizoen (2021-2022) werden er zelfs al prima concept afspraken gemaakt met ADO Den Haag. Zoals bijvoorbeeld een betere plek op de tribune en de ontvangst vooraf en achteraf.

 

Coronavirus

Helaas trof het coronavirus ook de bijeenkomsten voor de Grijze Reigâh’s. Het werd stil in het stadion. Alleen meeuwen mochten nog aanwezig zijn als supporters. In de kerstperiode bracht het bestuur met onze ambassadeur Aad Kila nog een bezoek aan een aantal Grijze Reigâh’s thuis om ze een gesigneerde kerstbal te overhandigen. Dit werd zeer op prijs gesteld. Gelukkig werd in verhouding vrij snel een vaccin ontwikkeld, die de hoop teruggaf aan betere tijden. Inmiddels is al zo’n 80% van de bevolking gevaccineerd en mogen er weer supporters naar de thuiswedstrijden komen om onze club aan te moedigen.

 

Overnameperikelen

Zoals iedereen uitgebreid in de media heeft kunnen lezen, verkeerd onze club zich in een eindeloze overnamesoap. Dit heeft zelfs tot het risico geleid dat er eind oktober 2021 een faillissement dreigt. Aan het begin van het seizoen 2021-2022 heeft dit mede geleid tot een terughoudend beleid van de stichting Grijze Reigâh’s in het kader van aanschaffen van kaarten voor onze Grijze Reigâh’s. We kunnen het ons als stichting het financieel niet veroorloven om bij een dreigend faillissement onze gelden in rook te zien opgaan. Dit betekent tot ons groot verdriet dat we tot op heden geen thuiswedstrijden kunnen faciliteren. Zodra er witte rook is en een nieuwe eigenaar de club heeft gered, zullen we uiteraard onze activiteiten meteen weer gaan opstarten. Tot die tijd zijn ook wij met handen en voeten gebonden.

 

Begrip

Wij vragen onze trouwe deelnemers aan de Grijze Reigâh’s om begrip voor deze situatie. Wij zijn jullie zeker niet vergeten en jullie zitten voor altijd in ons hart. Zoals onze, helaas veel te vroeg overleden supporter Dani zei: “Zonder strijd geen overwinning”. Gelukkig staat er nu op het veld een fris en talentvol elftal, die zelfs de eerste periodetitel heeft binnengesleept.

 

Oproep

Mochten de overnamekandidaten dit artikel lezen: Maak een einde aan de onzekerheid, koop de mooiste club van Nederland !