Wondergoals nekken NAC

Een tweede topper binnen een week tijd. Na Wiilem2 kwam nu NAC ons met een bezoek vereren. De laatste competitie thuiswedstrijd van 2023. Het goed gevulde Bingoal stadion was er klaar voor en zo ook onze trouwe Grijze Reigâh’s. Helaas ontbraken er een aantal door de om zich heen slaande griep, maar in gedachten waren ze wel bij ons. Het werd een hele mooie avond.

Woord van dank

Op deze avond namen we op een passende wijze afscheid van Rachel Welleman van de afdeling Ticketing van ADO Den Haag. Zij zorgde voor de Grijze Reigâh’s altijd op een perfecte wijze dat de kaarten bij de Brasserie gereed lagen voor ons, zo ook de tijdige verzending van de parkeerkaarten. Zij start binnenkort met een nieuwe baan bij de KNVB, wij wensen haar daar heel veel succes. Bedankt voor al je goede zorgen voor ons.

De Wedstrijd

De thuisploeg trad aan een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van afgelopen week toen de ploeg in de laatste minuut een gelijkmaker tegen Willem II moest incasseren. Surmeli keerde terug van een schorsing en in de verdediging waren plaatsen ingeruimd voor Tyrese Asante en Gylermo Siereveld. In de aanval keerde Joel Ideho terug binnen de lijnen. Vlak voor de wedstrijd werd duidelijk dat ook Sellouki niet kon starten, voor hem in de plaats Silvinho Esajas.ADO Den Haag begon stormachtig aan de wedstrijd. Een fraaie combinatie zorgde ervoor dat het direct gevaarlijk werd voor de goal van Kortsmit. ADO Den Haag hield druk maar in de eerste aanval van NAC Breda moest het direct een tegendoelpunt incasseren. Het was Kuijpers die vanaf rechts op doel schoot. Dit schot leek een makkelijke prooi voor Coremans die deze bal echter niet goed inschatte en de bal vervolgens tergend langzaam over de doellijn zag rollen.
Zo keek ADO Den Haag al vroeg tegen een achterstand aan en wist het wat het te doen stond. Dat bericht was duidelijk niet aan dovemans oren gericht. Binnen 5 minuten was het namelijk Henk Veerman die de stand weer gelijk trok. Van Mieghem kon een diepe bal goed controleren om klaar te leggen voor Veerman die vervolgens met een zeer subtiele lob de keeper het nakijken gaf.
ADO Den Haag bleef ook na de gelijkmaker het betere van het spel houden. Niet lang na zijn eerste treffer deed Henk Veerman, na een prachtige pass van Ideho voor de tweede keer het net bollen. De grensrechter was echter gedecideerd, buitenspel! Niet veel later was daar dan toch de voorsprong. Een prachtige dieptepass van Esajas werd op waarde geschat door Van Mieghem die op zijn beurt de bal, wederom zeer gevoelig, over doelman Kortsmit lobte. ADO Den Haag had het helemaal omgedraaid met prachtige goals maar ook dankzij prima en overheersend veldspel. De ploeg van Darije Kalezic bleef de kansen aan elkaar rijgen en het was wachten op de 3-1. Die kwam er ook dankzij wederom een prachtige treffer. Ideho, die goed speelde vanaf links, ging makkelijk langs zijn tegenstander en wist goed voor te geven. Wederom was het Van Mieghem die dit keer meedogenloos binnenschoot.
Na de rust was het NAC dat uit een ander vaatje tapte en ADO Den Haag dat achteruit moest. Het verschil in doelpunten bleef echter gelukkig gehandhaafd waardoor ADO Den Haag een belangrijke driepunter pakte tegen een directe concurrent.

Kerstgedicht

Wij wensen al onze Grijze Reigâh’s alvast fijne feestdagen en een voorspoedig en vooral gezond 2024. Bijgaand nog een toepasselijk gedicht.

Terug naar Den Haag

Ik rijd naar huis voor Kerstmis Oh,
ik kan niet wachten om mijn Den Haag te zien                                                                                   Ik rijd naar huis voor Kerstmis,                                                                                                          ja Terwijl ik langs vreemde steden rijd                                                                                                 En het duurt zo lang
Maar ik zal er zijn
Ik zing O’O’ Den Haag
Om de tijd te doden
Rijdend in mijn auto
Rijdend naar Den Haag voor Kerstmis 

Nog 45 kilometer voor ik thuis ben
Ik smacht naar de stadionlichten
In het ADO Den Haag stadion
In plaats van de donkere wolken
en regen vallend uit de lucht
Nog 45 kilometer te gaan
Nog 45 kilometer voor ik thuis ben
Kon ik de tijd maar versnellen
Om sneller in mijn geliefde stad te zijn  

Het gaat wel wat tijd kosten
Maar ik zal er zijn
Van top tot teen vast in files
Oh, ik kom stoplichten tegen onderweg
Maar snel zal ik op de A12 zijn
Voetballers betreden al de heilige grond
Dus ik zing voor jou
Ook al kan jij me niet horen
Wanneer ik er door heen kom
En ik voel Den Haag dicht bij mij
Ik rijd naar huis voor Kerstmis
Rijd naar huis voor Kerstmis
Met duizenden herinneringen

Ik kijk naar de Hagenees naast me
Hij voelt precies hetzelfde
Precies hetzelfde”
Nog 45 kilometer voor ik thuis ben
Ik smacht naar de stadionlichten
In het ADO Den Haag stadion
In plaats van de donkere wolken
en regen vallend uit de lucht
Nog 45 kilometer te gaan
Nog 45 kilometer voor ik thuis ben
Kon ik de tijd maar versnellen
Om sneller in mijn geliefde stad te zijn

Komende thuiswedstrijd

De volgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden in het nieuwe jaar op vrijdag 12 januari 2024 om 20.00 uur tegen de Graafschap. Sluit je snel ook aan bij de Grijze Reigâh’s ! Voor Den Haag kunt u zich opgeven bij de BBD (op werkdagen tussen 09.00 en 13.00 uur) telefoon 070 3646661. Voor Zoetermeer via de website van UVV Zoetermeer ; https://uvv-zoetermeer.nl/.

 

Speciale Grijze Reigâh sjaal

Voorafgaande aan de wedstrijd is in de Brasserie nog een beperkt aantal unieke Grijze Reigâh sjaals beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *